Jakub Forgács Samospráva

Do Revúcej mieria najvyšší slovenskí predstavitelia. Zažijeme výjazdové rokovanie vlády

Už o pár dní sa tí, ktorí rozhodujú o chode našej krajiny, majú stretnúť práve v Revúcej. Prinášame prvé správy o plánovanom výjazdovom rokovaní vlády!

Ilustračný obrázok k článku Do Revúcej mieria najvyšší slovenskí predstavitelia. Zažijeme výjazdové rokovanie vlády
Zdroj: TASR

Na vládu, ktorej sa skončila šesťtýždňová letná prestávka, čaká rušný program. Počas nasledujúcich štyroch týždňov absolvuje deväť výjazdov do slovenských regiónov.

Tlačový odbor Úradu vlády oznámil, že výjazdové zasadnutia budú venované akčným plánom, ktorých cieľom je podpora okresov s mierou nezamestnanosti prevyšujúcou celoslovenský priemer. „Akčný plán spája aktivity štátu s aktivitami samosprávy, ako aj s aktivitami podnikateľov, ktorí v tomto regióne pracujú a ich zámerom je vytvorenie nových pracovných miest,“ ozrejmil.

Počas ďalších troch týždňov navštívi vláda vždy po dva okresy. Na konci septembra to budú aj Revúca (13. 9.) a Rožňava (14. 9.).

Za prvý štvrťrok svojho pôsobenia absolvovala vláda dva výjazdy, do Lučenca (23. 6.) a Rimavskej Soboty (24.6.). V minulom volebnom období bola v regiónoch celkom 18 krát. Po trikrát zavítala do Trnavského, Žilinského a Košického kraja, po dvakrát do Prešovského, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Banskobystrického a navštívila aj Šenkvice v Bratislavskom kra­ji.

Čítajte tiež:

Mestá Slovenska v boji o atraktívny titul: Ako sa zatiaľ darí Revúcej?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM