Správy

Do Revúcej zavítali hostia až z Indonézie. Predviedli sa aj na korčuliach, FOTO

Exotická návšteva v Revúcej. Do nášho mesta zavítali dvaja sympatickí mladí ľudia Aisha a Faiq z indonézskej Jakarty, aby žiakom priblížili svoju kultúru a porozprávali o svojej rodnej krajine.

Ilustračný obrázok k článku Do Revúcej zavítali hostia až z Indonézie. Predviedli sa aj na korčuliach, FOTO
8
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

Základná škola na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej od 10. do 14. februára už po tretíkrát hostila zahraničných stážistov z Indonézie v rámci projektu Educate Slovakia, ktorý zabezpečuje organizácia AISEC. Cieľom projektu je viesť mladých ľudí k tolerancii a rešpektu iných kultúr prostredníctvom zaujímavých aktivít počas vyučovania. Informovala o tom pedagogička Mgr. L. Barišová.

„Vďaka tomuto projektu k nám tento rok zavítali dvaja sympatickí mladí ľudia Aisha a Faiq z indonézskej Jakarty, aby žiakom druhého stupňa priblížili svoju kultúru a porozprávali o svojej rodnej krajine. Žiaci si spomenuli na to, čo ich už naučili Aishini a Faiqovi predchodcovia v minulých rokoch, ale dozvedeli sa aj mnoho nových informácií,“ uviedla.

„Hodiny s nimi boli netradičné, zaujímavé, zábavné a prešli veľmi rýchlo. Nezanedbateľným benefitom celej tejto návštevy je taktiež to, že komunikačným jazykom je angličtina, takže si každý môže otestovať svoje jazykové zručnosti v praxi. To mnohých žiakov motivuje a presviedča, že učiť sa cudzí jazyk má zmysel,“ vyzdvihla Barišová.

Ako ďalej uviedla, po skončení vyučovania sa o hostí postarali ôsmaci a deviataci, ktorí im pripravili pestrý program. Veď čo môže byť zábavnejšie ako korčuľovanie s ľuďmi z exotickej krajiny? Alebo spoločne strávený čas hraním bowlingu, či posedením v pizzérii?

Pozrite si fotogalériu a posúďte sami!

V OBRAZOCH: Stážisti z Indonézie opäť na Hviezdoslavke
8
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM