Eva Viestová Rôzne

Dobrá správa: Kritické časti brehov opravia už koncom leta

Vodohospodári z povodia Slanej opravia kritické miesta brehových múrov potoka v Revúckej Lehote v okrese Revúca už v septembri. Ako potvrdil hovorca štátneho podniku Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) Pavel Machava, situáciu dnes priamo v obci vy

Malý potok Dolina v obci Revúcka Lehota naháňa v týchto dňoch obyvateľom strach. Vodohospodári po niekoľkých rokoch vyčistili jeho koryto a ukázalo sa, že brehové betónové múry, ako aj mosty k jednotlivým domom sú v dezolátnom stave.

Správa potoka Dolina na SVP prešla v roku 1994 delimitáciou. Celkovo sa tak SVP stará o 1,3 kilometra vodného toku v obci, pričom upravených je 412 metrov. Na tento úsek v správe SVP nadväzuje 700 metrový úsek, ktorý občania upravili svojpomocne v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Tento úsek SVP v správe nemá.

„Pri čistení koryta potoka mechanizmom došlo na niekoľkých miestach k poškodeniu zábradlia a aj muriva. Čas a voda sa postarali aj o poškodenie brehového betónového muriva na ďalších miestach. So samosprávou sme sa dohodli, že na prelome mesiacov september a október prídu naši pracovníci opraviť najkritickejšie miesta,“ povedal Machava.

Najkritickejšie miesta brehového muriva musia v potoku v Revúckej Lehote opraviť čo najskôr. Ak by múry nezvalil nečakaný príval vody z prudkého dažďa, zimné mrazy by dielo skazy určite urýchlili. Vodohospodárom však na rýchlejšie sanačné práce chýbajú ľudia. „Dohodli sme sa, že v obci oslovíme ľudí, ktorí by mohli pomôcť a vodohospodári s nimi urobia dohodu o vykonaní práce,“ doplnil starosta obce Dušan Pavlák.

info : tasr

RevuckaLehotaPotok
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM