Aktualizované Krimi

Dopravná nehoda v Rožňave: Auto po náraze na streche

Auto po náraze ostalo na streche. Vodiča ratovali záchranári.

Ilustračný obrázok k článku Dopravná nehoda v Rožňave: Auto po náraze na streche
6
Galéria

Nehoda v širšom centre Rožňavy sa stala v sobotu dopoludnia. Vozidlo po náraze do stĺpa verejného osvetlenia ostalo prevrátené na streche. Na mieste okrem hasičov zasahovali aj záchranári a polícia, ktorá usmerňovala dopravu v jednom jazdnom pruhu.

Ako pre náš web uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, k dopravnej nehode došlo 10.11. o 8: 45 hod. na Šafárikovej ulici v Rožňave, kde vodič (22) viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia v smere od SAD do centra mesta.

„Pričom podľa doterajších zistení vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, zišiel s vozidlom mimo cestu, kde narazil do stĺpa verejného osvetlenia. Následkom toho sa vozidlo prevrátilo na strechu. Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,39 mg/l alkoholu v dychu (2,90 promile). Vodiča polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia,“ informuje hovorkyňa polície.

Následne doplnila, že prípad realizovali policajti ODI OR PZ v Rožňave tzv. super rýchlom konaní, vodič obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spis predložili prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. „Za tento skutok obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ spresnila na záver Mésarová.

Na mieste zasahovali aj traja príslušníci HaZZ Rožňava na jednom vozidle. Vodič bol prevezený do rožňavskej nemocnice.

Obrazom: Dopravná nehoda v centre Rožňavy
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM