Eva Viestová Krimi

Dramatické ráno v Jelšave: V bytovke vypukol požiar, obyvateľov museli evakuovať!

AKTUALIZOVANÉ: Hrozivé ráno zažili v sobotu ráno obyvatelia jednej z bytoviek na ulici 9.mája v Jelšave. Po piatej hodine sa zobudili na to, že v jednom z bytov horí.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické ráno v Jelšave: V bytovke vypukol požiar, obyvateľov museli evakuovať!
Foto: Eva Viestová

Podľa našich informácií bolo evakuovaných 18 ľudí z toho štyria mali utrpieť zranienia, vrátane pána, v byte ktorého požiar vypukol.

Hasiči počas evakuácie pristavili aj rebríky, ale našťastie aj pri veľkom zadymení sa obyvateľom podarilo svoje príbytky opustiť po schodoch.

Príčiny požiaru sú momentálne predmetom vyšetrovania. Oheň poškodil dva byty, ďalší zaliala voda, ktorou hasiči likvidovali plamene. Predmety z vyhoreného bytu previezli na dvor mestského úradu, kde ich prehľadávajú, pretože sa tam môžu nachádzať cennosti.

„K požiaru nás privolali pred šiestou hodinou ráno. Došlo k zadymeniu spoločných priestorov, všetkým ľuďom sa však našťastie podarilo vyjsť. Napriek tomu museli štyroch ľudí ošetriť záchranári. Majiteľa bytu, kde požiar vznikol, previezli do nemocnice. Celkovo sme evakuovali osemnásť osôb a jedného psa,“ povedal Piater.

Byty v dome, kde vypukol požiar, sú v súkromnom vlastníctve.

„Podľa mojich informácií sú všetci ľudia pri svojich príbuzných. Zatiaľ nás nikto nekontaktoval so žiadosťou o pomoc. Hoci voči bytovke nemáme žiadne právne záväzky, z ľudského hľadiska sme pripravení poškodeným pomôcť v maximálnej možnej miere, ako to bude v našich silách a možnostiach,“ doplnil primátor Jelšavy Milan Kolesár.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z MIESTA POŽIARU.

info: Revúca24/tasr

Požiar bytovky v Jelšave
1
Galéria
Požiar v Jelšave
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM