Eva Viestová Rôzne

Druhý ročník Rýchlych šípov za nami

Takmer sedemdesiatka súťažiacich vo veku 10 až 45 rokov sa zúčastnila druhého ročníka súťaže v zručnosti internetového vyhľadávania Rýchle šípy internetu.

Súťaž prebiehala v troch kategóriách – žiaci ZŠ, žiaci SŠ a dospelí. Spočívala vo vyhľadávaní odpovedí na otázky, na ktoré bežný človek odpoveď obvykle nepozná, ale každý zručnejší používateľ internetu je schopný si ich na internete vyhľadať.
Na zodpovedanie otázok mali súťažiaci určený časový limit podľa kategórií, samozrejme, šikovnosť a rýchlosť je v dnešnej dobe dôležitá, preto za ušetrený čas boli pripisované bonusové body.

Súťaže sa zúčastnili žiaci troch základných a dvoch stredných revúckych škôl. Všetci dospelí súťažiaci boli z Revúcej.

V kategórii žiakov ZŠ súťaž vyhrala Žofia Kostičová zo ZŠ I.B.Zocha, v kategórii stredoškolákov sa na prvom mieste umiestnil Lukáš Tóth z Gymnázia Martina Kukučína a kategóriu dospelých vyhral Timotej Papp.Víťazi jednotlivých kategórií boli ocenení diplomami a vecnými cenami.

Sme radi, že sa súťaž, ktorú ZŠ I.B. Zocha organizovala tohto roku už druhýkrát, naberá na obľúbenosti, o čom svedčí viac ako dvojnásobný nárast súťažiacich . Už teraz sa tešíme na jej tretí ročník.

Zdroj info a foto : ZŠ I.B.Zocha

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM