Jozef Legéň Krimi

Dvojicu z Jelšavy obvinili z vlámačky do rodinného domu: Pozrite si FOTKY priamo z miesta!

V rukách mužov zákona skončila dvojica z Jelšavy. Obvinení 39-ročný Róbert a len 16-ročný Sebastián sa podľa polície vlámali do garáže a rodinného domu, z ktorých ukradli množstvo vecí. Majiteľovi vznikla škoda za niekoľko tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Dvojicu z Jelšavy obvinili z vlámačky do rodinného domu: Pozrite si FOTKY priamo z miesta!
Zdroj: Policajný zbor SR

K vlámačke došlo pred necelými dvoma týždňami v podvečerných hodinách na Tomášikovej ulici v Jelšave. Poverený príslušník už obvinil z prečinu krádeže a z prečinu porušovania domovej slobody, 39-ročného Róberta a 16-ročného Sebastiána z Jelšavy.

„Skutku sa dopustili v spolupáchateľstve, po vzájomnej dohode bez násilia otvorili bránu dvora domu, cez dvor prešli ku garáži, kde vytlačili dvere a z garáže ukradli dvojkolesový vozík, dve malé motorky, dve rozbrusovačky, päťdesiat metrov medeného kábla, predlžovací kábel na plastovom bubne a ďalšie štyri predlžovacie káble, zváračku, rozbrusovaciu brúsku, vibračnú brúsku, priamočiaru frézu a osem krabíc so skrutkami,“ uviedla Mária Faltániová hovorkyňa oddelenia komunikácie a prevencie policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa Faltániovej následne prišli ku vchodovým dverám rodinného domu, kde rozbili sklenenú výplň plastových dverí a cez otvor vošli do domu a z domu ukradli 2 LCD televízory, domáce kino, DVD prehrávač a Wifi router. Všetky ukradnuté veci podľa hovorkyne postupne odniesli do domu jedného z obvinených a majiteľovi spôsobili krádežou škodu odhadnutú na tritisíc eur.

Viacnásobene trestaný

Ako hovorkyňa uviedla ďalej, obvinený Róbert bol trestaný 10 krát, prevažne za majetkovú a ekonomickú trestnú činnosť. Obvinený Sebastián raz za majetkovú trestnú činnosť. Za tieto skutky hrozí trest až na tri roky. Mladistvému sa trest znižuje na polovicu.

Padlo aj ďalšie obvinenie

Polícia v Jelšave obvinila Sebastiána aj z prečinu výtržníctva. Obvinený ešte v auguste 2013, keď mal iba pätnásť rokov, v nočných hodinách na Muránskej ulici v Jelšave, podľa polície napadol 24-ročného muža z Revúcej.

„Začal ho biť do rôznych častí tela, pričom poškodený spadol na zem, kde do neho kopal, poškodený si chránil hlavu a tvár. Pri útoku mu spôsobil zranenia hrudníka, kolena, predkolenia a stehna ľavej nohy. Za tento prečin môže byť ako mladistvý potrestaný odňatím slobody na 1,5 roka,“ uzavrela Faltániová.

Dvojicu z Jelšavy obvinili z vlámačky do rodinného domu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM