Jakub Forgács Správy Samospráva

Epidemiologická situácia v Revúckom okrese je vážna: Školy a škôlky v meste neotvoria

Ako upresnil revúcky primátor, školské kluby detí a materské školy budú dostupné len pre žiakov a deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre.

Ilustračný obrázok k článku Epidemiologická situácia v Revúckom okrese je vážna: Školy a škôlky v meste neotvoria
Zdroj: TASR/František Iván

Od 8. februára sa spusti COVID automat, ktorý v stredu schválila vláda. Podľa tohto automatu sa Revúcky okres nachádza v IV. stupni varovania, čo znamená že sme v čiernej zóne a na to, aby sme mohli chodiť do práce, nám opäť bude treba negatívny výsledok AG testu. Naďalej bude pre nás platiť zákaz vychádzania s výnimkami a budeme musieť dodržiavať mnoho iných opatrení, ktoré nájdete zverejnené aj na stránke mesta. Na svojom facebookovom profile o tom informoval revúcky primátor Július Buchta.

Vážna situácia

„Avšak, okrem pôvodných opatrení COVID automatu budeme musieť dodržiavať aj niektoré ešte viac sprísnené opatrenia, ktoré nariadi Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Rimavskej Sobote,“ upozornil prim8tor.

Tieto sprísnenia podľa Buchtu vyplynuli zo zasadnutia krízového štábu mesta Revúca, ktoré prebiehalo online formou pod záštitou Okresného úradu v Revúcej a na ktorom o svojej neľahkej situácii informovali aj starostovia a primátori obcí okresu.

„Na to, že epidemiologická situácia v okrese je vážna nám poukázali aj výsledky oboch kôl testovania. Ale poukazuje nám na to aj preplnený stav našej nemocnice, ktorá už musí prevážať pacientov do Lučenca alebo Rimavskej Soboty, a ktorá čelí problému s nedostatkom zdravotníckeho personálu,“ vysvetlil.

Školy a škôlky neotvoria

„Aj z týchto dôvodov sa prevádzka škôl a školských zariadení od 8.2. neobnoví a naďalej bude pre žiakov zabezpečené dištančné vzdelávanie,“ povedal Buchta.

Ako dodal primátor, školské kluby detí a materské školy budú dostupné len pre žiakov a deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM