Jaroslav Dodok Rôzne

Facebook prekonal rekord, má miliardu užívateľov

Sociálna sieť Facebook má viac ako miliardu užívateľov. Informoval o tom zakladateľ spoločnosti Mark Zuckerberg na svojom profile.

Ilustračný obrázok k článku Facebook prekonal rekord, má miliardu užívateľov
Foto: Eva Viestová

Od júna je to rast o 50 mil. užívateľov. Spoločnosť Facebook Inc sídliaca v Menlo Park v Kalifornii o tom informovala vo štvrtok na svojej internetovej stránke.

„Ďakujem Vám za seba i za môj malý tím,“ **napísal na svojom profile a dodal:// „Pomôcť spojiť miliardu ľudí na celom svete je úžasné. Na túto vec som vo svojom živote najviac hrdý.“ **//

Zuckerberg v rozhovore pre americkú televíziu NBC povedal, že len minulý rok sa na Facebook pripojilo viac ako 200 miliónov nových užívateľov.

Ako následne informoval, Facebook evidoval na svojej sieti 1,13 biliónov „lajkov“ a užívatelia prostredníctvom neho zdieľajú 219 miliárd fotografií. Facebook prekonal aj veľké problémy, ktoré mu spôsobil vstup na burzy. V máji klesla hodnota spoločnosti takmer o polovicu na 50 miliárd dolárov.

Zuckerberg na záver oznámil, že firma sa v najbližšom čase zameria na lepšie prepojenie Facebooku so smartfónmi a tabletmi. Dodal, že služby spoločnosti prostredníctvom mobilných zariadení využíva 600 mil. ľudí. //„Na svete je päť miliárd ľudí, ktorí používajú na komunikáciua mobilné zariadenia. Takže by sme mohli rozšíriť našu členskú základňu aj týmto smerom,“ //dodal.

Priemerný vek užívateľov Facebooku bol 22 rokov, uviedla spoločnosť. Najviac užívateľov bolo v Brazílii, Indii, Indonézii, Mexiku a USA. Keďže rast tržieb Facebooku sa v posledných štvrťrokoch prudko spomalil, analytici a investori sa domnievajú, že firma musí nájsť nové spôsoby zarábania peňazí. Cena akcií Facebooku vo štvrtok počas obchodovania pred otvorením trhov stúpla o 2,1 %.

[color=#ff0000]­VIAC NOVINIEK Z UNIKÁTNEHO PORTÁLU ŠTUDENT24.sk NÁJDETE[link=http://www­.student24.sk/clan­ky?all] TU![/link][/co­lor][size=15][/si­ze]

student24/webnoviny foto:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM