Eva Viestová Iné športy

Finále Slovenského pohára mužov sa hralo v Revúcej.

Z poverenia VV SNA organizoval náš nohejbalový klub turnaj o putovný SP mužov pre rok 2011. Turnaja sa zúčastnilo 6 družstiev z celého Slovenska.

Najďalej to k nám mali už tradične hráči NK Kúpele Piešťany , no aj ostatní : NK 99 Trebišov, NK Laborec Humenné, NK DPMK Košice a juniori SR museli merať cestu do Revúcej ,keď chceli zabojovať o túto cennú trofej. K týmto družstvám sa pripojilo aj naše domáce družstvo a tak sa mohli zápasy o tento pohár začať.
Úvodná časť v dvoch skupinách sa hrala v dvoch telocvičniach ,,B“ skupina v zložení : NK Laborec Humenné, NK DPMK Košice a NK Kúpele Piešťany odohrala svoje zápasy v mestskej telocvični na ul. SNP a skupina ,,A“ v ktorej sa stretli družstvá NK 99 Trebišov , juniori SR a hráči nášho NK Revúca hrala v telocvični SOŠ na ul gen. Viesta( banícke).
Zápasy v skupinách dopadli podľa papierových predpokladov až na zápas medzi Piešťanmi a Humenným , kde v dramatickom zápase sa z víťazstva radovali hráči z východu. Víťazi skupín NK DPMK Košice a naše domáce družstvo postupovali priamo do semifinále a družstvá, ktoré skončili na 2 a 3 miestach bojovali v baráži o postup do semifinále. Družstvo z Humenného aj napriek malému zaváhaniu v sete singlistov v ktorom mladý nádejný reprezentant SR M. Frič aj s malou dávkou šťastia doviedol svoju snahu do víťazného konca v tomto sete, avšak na zvrat to nestačilo a Humenné si víťazstvom 3:1 zabezpečilo semifinálovú účasť. V ďalšom zápase sa na úkor Piešťan radovali hráči z Trebišova, ktorí nedovolili uhrať súperovi ani set a zaslúžene postúpili do semifinále tohto turnaja, kde ich však čakal nadmieru zdatný súper, hráči 20 násobného víťaza tohto pohára NK DPMK Košice , čo sa prejavilo aj v zápase v ktorom získali síce set, ale celkove prehrali 3:1.
V druhom semifinále nastúpili naši hráči proti Humennému, ktoré v tomto turnaji svojou hrou najviac prekvapilo a bola to naozaj bitka ako sa patrí, v ktorej rozhodol až záverečný set dvojíc, v ktorom však naši hráči zúročili svoju dlhoročnú zohratosť , veď aj napriek mladému veku má naša dvojica Ján Kilík (19 r.)a Peter Kozlík(20 r.) za sebou množstvo ťažkých zápasov , či už v mužskej, alebo dorasteneckej súťaži a aj v tomto zápase potvrdili svoje nesporné kvality a doslova rozprášili súpera v pomere 11:3. Na zápas o 5.miesto sklamaní hráči z Piešťan ani nenastúpili a tak konečné 5.miesto pripadlo juniorom SR, pre ktorých to bola príprava na nadchádzajúce sa ME, ktoré budú začiatkom júna v Španielsku(Vi­tória- Baskitsko). V drese juniorov nastúpil aj mladý iba 15 ročný odchovanec nášho klubu Mirko Švec, ktorý aj tu ukázal, že z neho rastie vynikajúci nohejbalista.
V zápase o 3.miesto boli úspešnejší hráči z Humenného, ktorí zvíťazili nad Trebišovom 3:1 a obsadili tak bronzovú pozíciu.
Vo finále sa stretli kvalitní súperi, ktorí si nič nedarovali a bojovali o každú loptu. V prvom sete trojíc(na 2 dopady) naši zvíťazili 11:6 , v druhom sete dvojíc(na1dopad) , nám to súper oplatil a zrovnal stav na 1:1. V sete jednotlivcov nastúpil náš hráč Jan Kilík proti úradujúcemu majstrovi sveta , Európy a SR v tejto disciplíne Milanovi Ižolovi a zaslúžene zvíťazil 11:8. V nasledujúcom sete trojíc na 1dopad sme sa nevyvarovali niekoľkým chybám a prehrali sme ho 11:7.
Za stavu 2:2 dospel zápas do rozhodujúceho setu dvojíc na 1 dopad, v tomto sete to bolo ako na hojdačke, kedy si súperi pripisovali na svoje konto bod po bod.
V samom závere však hráči z Košíc zúročili svoje obrovské skúsenosti a zvíťazili14:12 a tým aj celkove 3:2, čím sa po 21 krát v rade stali víťazmi Slovenského pohára. Finalisti po záverečnom hvizde zožali zaslúžený potlesk.
Sprievodnými akciami tohto podujatia bolo aj vystúpenie dievčenskej tanečnej skupiny Beastly blonds, súťaže pre divákov ako aj tombola.
Súčasťou programu bolo aj vyhlásenie výsledkov ankety nohejbalista roka 2010 v kategóriách muži a juniori.
V mladšej kategórii si ocenenie z rúk primátorky mesta p. Evy Cireňovej prebrali aj naši Milan Černota za 3.miesto a Ján Kilík za víťazstvo v tejto ankete.
Pani primátorka odovzdávala do,, úschovy“ na ďalší rok aj putovný Slovenský pohár hráčom NK DPMK. Veríme ,že len na rok, lebo po dvoch 2.miestach , by sme ho už radi v roku 2012 získali pre naše mesto my, nohejbalisti NK Revúca.

Zostava NK Revúca:Ján Kilík, Peter Kozlík, Milan Černota, Peter Fabo, Michal Pety, Richard Németh Zdroj: J. Kilík

Finále Slovenského pohára mužov sa hralo v Revúcej.
1
Galéria
nohejbal RA
59
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM