Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Bojovníčky z Revúcej majsterkami aj v Čechách. Koľko medailí si priniesli zo stovežatej?

Mladé kickboxerky doslova valcujú súperky. Najskôr Revúčanky vybojovali majstrovské tituly doma a najnovšie získali ďalšie v susedných Čechách. Ako sa im darilo?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bojovníčky z Revúcej majsterkami aj v Čechách. Koľko medailí si priniesli zo stovežatej?
Zdroj: Kickbox Leon Revúca

V stovežatej Prahe (Sparta aréna) sa uskutočnili Medzinárodné Majstrovstvá Českej Republiky v kickboxe. Podujatia sa zúčastnilo 458 štartujúcich zo 66 klubov v disciplínach point fighting, light contact, kick light, full contact, low kick. Českou hymnou sa slávnostne otvorili majstrovstvá Českej republiky.

Dievčatá z Kicbox Leon Revúca vo výbornej forme bojovali o české tituly. „Miriam Sokolová si v piatok na bežeckom štadióne Sparta arény doladila váhu. Janka Guláková, kapitánka klubu, a Miriam v sobotu všetko vyhrali a získali tak tituly dvojnásobné majsterky Českej republiky. Miriam Sokolová zvíťazila vo finále lightcontact nad Stefanie Anna Schlegelová (Kampfsport Akademie Nürtingen, Nemecko),“ uviedol Ľuboslav Bodor, riaditeľ klubu.

„Janka Guláková vyhrala vo finále lightcontakt nad Češkov Klárou Kroviařovou (Taekwon-do Karviná). Simonka Sokolová vo finále prehrala so Zuzanou Hyksovou (Falkon Kickbox Vysoké Mýto). Simonka bojovala výborne kondičn,e súperku valcovala, ale chýbali jej presné bodové zakončenia. Oficiálne sa všetky dievčatá nominovali na Majstrovstvá sveta v 9rskom Dubline, ktoré sa budú konať v dňoch 27. augusta – 3. septembra 2016. Definitívne sa to upresní na júlovom reprezentačnom sústredení,“ pokračoval Bodor.

  • Janka Guláková kapitánka st. kadet zlato –50kg kicklight, zlato lightcontact –50 kg
  • Miriam Sokolová st. kadet zlato –46kg kicklight, zlato lightcontact –46 kg
  • Simonka Sokolová ml.kadet –28 kg striebro kicklight, striebro lightcontact –28 kg

Čítajte tiež:

FOTO: Mladé kickboxerky s ohromným výsledkom. Do Revúcej putuje šesť titulov majstrov SR!

Obdivuhodné výkony revúckych kickboxeriek v OBRAZOCH
26
Galéria
Zdroj: Kickbox Leon Revúca
Zdroj: Kickbox Leon Revúca
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM