Kultúra

FOTO: Krásna akcia v neďalekej Jelšave. Čerešňový deň lákal nielen dobrotami

Milovníci ovocia a sladkých maškŕt si prišli na svoje. V neďalekej Jelšave sa konal Čerešňový deň.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Krásna akcia v neďalekej Jelšave. Čerešňový deň lákal nielen dobrotami
11
Galéria
Foto: p. Slovák

Neďaleko Revúcej to poriadne rozvoniavalo dobrotami. Mestské múzeum v Jelšave pripravilo Čerešňový deň, ktorý sa prvýkrát konal už v roku 2012 ako propagácia bohatej histórie Jelšavy. V rámci akcie si pripomenuli významné výročia organizácií, ktorých činnosť súvisí s ovocinárskou problematikou.

Na Čerešňovom dni sa zúčastnilo približne 300 hostí, hlavne členovia včelárskej organizácie s rodinnými príslušníkmi, účastníci gastroprehliadky, ale aj verejnosť z Jelšavy a okolia. Všetci si pochutnali na ovocnej gastroponuke a potom zahlasovali za ovocnú sladkosť. Vyberať si mohli z 24 ovocných lahôdok.

Mlsné jazýčky návštevníkov si najviac získala dobrota „Jahodová malta z kaštieľa“. Už tradičnou súčasťou čerešňového dňa bola súťaž detí v speve pesničiek o ovocí za sprievodu živej kapely. Deti jelšavských škôl predviedli ovocný program zložený z básničiek, pesničiek a tančeka. Okrem detí v programe vystúpili Ľudová hudba Maroša Rusňáka a Retro music band z Rožňavy.

Prezentačné stánky miestnych, ale aj ľudí z okolia sa taktiež niesli v „duchu ovocia“. Včelári predstavili svoje produkty, včelárske pomôcky, ako aj živé včielky a oboznámili sa s históriou miestnej včelárskej organizácie.

Pozrite si zábery z Čerešnového dňa v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Čerešňový deň v Jelšave plný lákadiel
11
Galéria
Foto: p. Slovák
Zdroj: OCVK Jelšava
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM