Rôzne Správy

FOTO: Nevšedný zážitok na revúckej škole. Deti boli unesené parohmi, triedou zneli vábničky

Revúcki školáci mali o zážitok postarané. Medzi zvedavé deti zavítal horár.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nevšedný zážitok na revúckej škole. Deti boli unesené parohmi, triedou zneli vábničky
6
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

Určite nielen v apríli, ale aj po celý rok by sme mali myslieť na to, ako chrániť a udržiavať naše lesy čisté a pekné. Pri tejto príležitosti si žiaci zo Školského klubu detí pri ZŠ Hviezdoslavova pozvali v pondelok na besedu pána horára J. Simana – pracovníka na Muránskej planine. Poľovníctvo je jeho koníček a venuje mu veľa voľného času.

Deťom porozprával, čo všetko poľovníci robia pre les a lesné zvieratká: kosia lúky, sušia trávu, seno a otavu uskladňujú v senníkoch, odkiaľ ju v zime spolu s inou potravou vynášajú do kŕmidiel, dopĺňajú soľ v soliskách. Čistia lúky, potoky, studničky, lesné chodníky a cestičky. Opravujú kŕmidlá, posedy, soliská, sadia stromčeky a zbierajú lesné plody. Rozprával o zvieratkách žijúcich v okolitých lesoch. Zopakovali si aj pravidlá správania sa v lese. Bohatými vedomosťami deti hosťa milo prekvapili.

Dozvedeli sa, že byť poľovníkom nie je také jednoduché. Mali možnosť držať v rukách potreby pre poľovníka, rôzne trofeje – parohy jeleňa, parôžky srnca, lesný roh. Na rôznych vábničkách napodobňovali zvuky zvierat – jelene, diviaky, kačice, mladé srnčeky a pod. Beseda bola príjemná a poučná, deti získali nové informácie o lesníctve a poľovníctve.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z besedy!

V OBRAZOCH: Medzi zvedavých revúckych školákov zavítal horár
6
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM