Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Parádny štart sezóny biatlonistov. Hneď v úvode 2 zlaté medaily do Revúcej

Revúcki biatlonisti opäť predviedli svoje kvality. Pozrite, ako sa im darilo v I. kole žiackeho pohára a II. kole pohára dorastu a dospelých!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Parádny štart sezóny biatlonistov. Hneď v úvode 2 zlaté medaily do Revúcej
9
Galéria
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca

Biatlonisti naplno roztáčajú kolotoč zimného Viessmann pohára v biatlone. Prvé preteky dorastu a dospelých sa konali už v decembri. Počas víkendu 13. – 14. januára v Osrblí prebiehalo I. kolo žiackeho pohára a II. kolo pohára dorastu a dospelých. Pretekári Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM nastúpili v zostave posilnenej o dvoch najmladších členov tímu, Michala Biža a Martina Galoviča, ktorí sa v úvodnom preteku sezóny zoznamovali s tým, čo všetko ich čaká v najbližších týždňoch.

V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. V kategóriách dorastu sa Radovan Humeník umiestnil na peknom 4. mieste, naši odchovanci Tomáš Sklenárik a Lukáš Ottinger obsadili 1. a 2. miesto. Popoludní nastúpili na štart žiaci. Najviac sa darilo Markusovi Sklenárikovi, ktorý za víťazom svojej kategórie (10–11 roční žiaci) zaostal len 4 sekundy a obsadil tak druhé miesto. V tejto kategórii sa darilo aj Jánovi Levčákovi, keď obsadil pekné 5. miesto. V dievčenských kategóriách po medailách siahli Veronika Šteczová (12–13 ročné žiačky) a Lenka Repáková (10–11 ročné žiačky).

V nedeľu sa bežali divácky populárne preteky s hromadným štartom. Po bezchybnej streľbe a vynikajúcom behu v kategórii 16–17 ročných dorasteniek si Ema Kapustová s vyše minútovým náskokom vybojovala zlato. Darilo sa opäť Markusovi Sklenárikovi, ktorý tentokrát prekonal sobotňajší malý náskok víťaza a svoju prvú pozíciu poistil náskokom 23 sekúnd. Medzi 12–13 ročnými žiačkami predviedla Veronika Šteczová bezchybnú streľbu a dobehla do cieľa ako druhá. Medzi najmladšími žiakmi a žiačkami získali nepopulárnu „zemiakovú“ medailu Ján Levčák a Lenka Repáková. Pekné umiestnenie dosiahla aj Tamara Molentová, ktorá sa s čistou streľbou aj napriek nepríjemnému pádu zavinenému súperkou dokázala prebojovať na 6. priečku.

Preteky starších dorastencov boli zároveň aj nominačnými pretekmi na Juniorské majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať 31.1. – 4.2.2018 v Po­kljuke. Na týchto majstrovstvách nás budú reprezentovať obaja odchovanci, Tomáš Sklenárik a Lukáš Ottinger.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z pretekov revúckych biatlonistov!

V OBRAZOCH: V úvode sezóny dve zlaté medaily do Revúcej
9
Galéria
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM