Rôzne Správy

FOTO: Školáci z Revúcej sa vybláznili na snehu. Lyžovať sa učili pod Kráľovou hoľou

Zimu si vychutnali naplno. Revúcki školáci vyrazili na svahy neďaleko nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Školáci z Revúcej sa vybláznili na snehu. Lyžovať sa učili pod Kráľovou hoľou
4
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

V pondelok 5. februára sme sa v Revúcej zobudili do krásneho zasneženého dňa. Cez noc napadlo asi 30 cm snehu a v meste nastala snehová kalamita. Novému snehu sa potešili hlavne žiaci z Hviezdoslavky, pretože odchádzali na lyžiarsky výcvik. 35 žiakov a štyria inštruktori strávili päť zasnežených dní v krásnom horskom prostredí neďaleko Revúcej, v Telgárte.

Lyžiarsky areál sa nachádza pod Kráľovou hoľou na rozhraní tri národných parkov – Nízke Tatry, Muránska planina a Slovenský raj. Člení sa na dve časti Stodolisko a Tresník. Na zjazdovkách v nadmorskej výške 980 až 1300 m vhodných pre začiatočníkov i pre pokročilých lyžiarov, v celkovej dĺžke 6,5 km je k dispozícii sedem vlekov.

Prvý deň sa žiaci zoznamovali so svahom a rozdelili sa podľa výkonnosti do skupín. Ďalšie dni sa skupiny neustále menili, pretože nelyžiari sa postupne zdokonaľovali v lyžovaní. Posledný deň už všetci brázdili Stodolisko. Šesť odvážlivcov už v utorok zlyžovalo ťažkú čiernu zjazdovku na Tresníku. Vo štvrtok tam už lyžovalo 22 zdatných lyžiarov.

Lyžovali sa doobeda i poobede. Večer sa deti tešili na bazén, kde sa mohli vyšantiť, príjemnú saunu a spoločenskú miestnosť, v ktorej oddychovali, debatovali o prežitom dni na svahu, či hrávali stolný futbal a rôzne spoločenské hry.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery revúckych školákov na lyžiarskom výcviku!

V OBRAZOCH: Revúcki školáci zažili lyžiarsky výcvik pod Kráľovou hoľou
4
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM