Peter Simon Kultúra

FOTO: Výstava Gemer v období 1. ČSR je už otvorená

V rámci tzv. Osmičkovej jesene Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, slávnostne otvorilo výstavu pod názvom Gemer v období 1. ČSR.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Výstava Gemer v období 1. ČSR je už otvorená
8
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Vo štvrtok, 4. októbra v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave najprv zazneli tóny hudobnej vložky Základnej umeleckej školy a následne riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave, Pavol Lackanič, srdečne privítal prítomných hostí.

K jeho príhovoru sa pripojil aj Daniel Rusnák, podpredseda Košického samosprávneho kraja a následne aj spoluautor výstavy, Pavol Horváth.

„Autori okrem výstavy predstavili aj informačnú skladačku, ktorá bola vydaná k tomuto podujatiu a upozornili na odborné prednášky viažuce sa k výstave, ktoré budú organizované pre školy a širokú verejnosť. Takisto pozvali všetkých záujemcov na podujatie Československý deň, ktoré sa uskutoční 30. októbra 2018 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave. Autori radi uvítajú záujem aj zo strany iných inštitúcií v regióne, ktorým je zároveň ponúknutá možnosť prepožičania tejto putovnej výstavy,“ informovala Erika Hermélyi Gecelovská z Baníckeho múzea v Rožňave.

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave si ju záujemcovia budú môcť pozrieť až do 31. januára 2019.

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Obrazom: Otvorenie výstavy Gemer v období 1. ČSR
8
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM