Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti MFK Revúca boli favoritom a patrične to potvrdili: Nováčika vyprášili rozdielom triedy

Na prvý pohľad celkom jednoznačný výsledok. Futbalisti MFK Revúca sa proti nováčikovi z Veľkého Krtíša nezľutovali a nasúkali mu tri zásahy. Rozdielom triedy tak získali ďalšie víťazstvo a v tabuľke poskočili na pekné 5. miesto, s mankom len tri body na vedúcu pozíciu.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti MFK Revúca boli favoritom a patrične to potvrdili: Nováčika vyprášili rozdielom triedy
Zdroj: Dnes24.sk

V 5.kole sa futbalisti MFK Revúca predstavili u nováčika z Veľkého Krtíša, ktorý ešte neokúsil chuť víťazstva.

Rozhodujúci faktor bol v nasadení

Začiatok zápasu sa niesol v znamení množstva nepresností, z ktorých sa pokúšali obe mužstvá vyťažiť gólové príležitosti. Revúčania mohli otvoriť skóre po niekoľkých strelách Levického, ale brankár domácich Kaczorek bol vždy na správnom mieste. Domáci sa dostali do dvoch väčších príležitostí a hlavne prienik Špaldoňa pomedzi štyroch obrancov so zakončením z hranice šestnástky mohol skončiť gólom.

Útočné akcie Šestinu a Bystrána po stranách ihriska a individuálne prieniky Levického stredom ihriska boli najväčšou hrozbou pre domácich. Rozhodujúcim faktorom tohto zápasu bol evidentný rozdiel v nasadení a kvalite v útočnej fáze oboch mužstiev. Už päť minút po prestávke otvoril skóre Levický, keď po krídelnej akcii zakončil polovysoký center k ľavej tyči 0:1. Ďalší gól nenechal na seba dlho čakať a v 55.minúte zvýšil Švec umiestnenou strelou na 0:2.

Tréner za výkon ďakoval

Hráči z Veľkého Krtíša pôsobili v obrane rozpačito, nedokázali reagovať na rýchle protiútoky Revúčanov a s pribúdajúcim časom bolo evidentné, že na obrat už nebudú mať sily. V 72. minúte definitívne rozhodol o víťazstve hostí Švec. Najkrajšiu akciu zápasu začal na ľavej strane Šestina, vysunul prihrávkou za obranu Smreka a ten prudkým centrom našiel gólovú hlavičku Šveca, ktorý sa týmto gólom stal priebežne najlepším strelcom súťaže 0:3. Po treťom góle domáci rezignovali a len vďaka nepresnému zakončeniu a výborným zákrokom brankára Kaczoreka neinkasovali ďalšie góly. Revúčania tak netradične pokračujú vo víťaznom ťažení na ihriskách súperov.

Tréner Igor Jakubička: „Aj napriek slabším úvodom oboch polčasov, kde nám domáci viackrát pohrozili sme tento zápas zvládli. Hlavne v druhom polčase po strelení prvého gólu sme začali hrať uvoľnene a domáce mužstvo sme nepustili do vážnejšej akcie. Za predvedený výkon chcem chlapcom poďakovať a verím, že spokojní budú aj naši fanúšikovia o týždeň."

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM