Jakub Forgács Kultúra

Gotická cesta, dobrovoľníctvo i metalisti. V jelšavskom kaštieli sa chystá nevšedné podujatie

Piatkový večer bude v Jelšave zameraný na Gotickú cestu, dobrovoľníctvo i hudbu. Pozrite, čo sa tam chystá!

Ilustračný obrázok k článku Gotická cesta, dobrovoľníctvo i metalisti. V jelšavskom kaštieli sa chystá nevšedné podujatie
4
Galéria
Zdroj: TASR

Architektonické klenoty Gotickej cesty a príležitosti ich využitia, diskusia o dobrovoľníctve, ale aj koncert mladých umelcov rôznych žánrov. To sú hlavné témy podujatia Rozprávanie o Gotickej ceste a hudobná noc u Coburgovcov, ktoré sa uskutoční v piatok 30. augusta v Osvetovom centre vyšehradskej kultúry (OCVK) a kaštieli v Jelšave v Revúckom okrese.

„Večer začneme o 18:00 v OCVK prezentáciou a diskusiou o Gotickej ceste. Pokračujeme Hudobnou nocou u Coburgovcov, teda v kaštieli hneď oproti múzeu, kde sa o 20:00 môžete tešiť na známu speváčku Karmen Pál-Baláž z Rožňavy,“ informovala v mene organizátorov Lucia Oravec Koreňová.

Dodala, že po tejto speváčke trochu zmenia žáner a o 21:00 sa predstavia metaloví Pseudosapiens z Revúcej. „Túto zaujímavú fúziu umocní večerná atmosféra historického kaštieľa v rekonštrukcii, sprístupneného verejnosti pre tento účel,“ zakončila Oravec Koreňová.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Coburgovský kaštieľ v Jelšave
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM