Eva Viestová Rôzne

GYPSY SPIRIT 2011

18. marec 2011 bol dňom vyhlásenia 3. ročníka ocenenia Gypsy Spirit 2011. Zámerom projektu je verejná prezentácia práce a výsledkov všetkých, ktorí prispievajú k zlepšeniu situácie Rómov na Slovensku.

Vyhlasovateľmi 3. ročníka sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, spoločnosť Slovenské elektrárne, a. s., člen skupiny Enel, generálny partner, Rozhlas a televízia Slovenska RTVS, Národné centrum pre rovnosť príležitostí a Asociácia rómskych žien Slovenska. Nominovať je možné v niekoľkých kategóriách:

  1. Ocenenie pre mimovládnu organizáciu
  2. Ocenenie pre spoločnosť – firmu
  3. Ocenenie pre mimoškolské vzdelávacie aktivity
  4. Ocenenie pre jednotlivca
  5. Čin roka
  6. Gypsy spirit médiá

    Rozhodla som sa nominovať našu kolegyňu, vychovávateľku a vynikajúcu výtvarníčku, pani Evu Nemcovú.

    Už niekoľko rokov sa venuje rómskym deťom a rozvíja ich talent. Pravidelne sa zapájajú do všetkých regionálnych výtvarných súťaží a takmer vždy sa im podarí získať ocenenie.

    Aj keď sa nedostala do užšej nominácie, bude pokračovať vo svojej práci aj naďalej.

Slávnostné udeľovanie ocenení Gypsy Spirit 2011 sa uskutočnilo dňa 23. mája 2011 v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave o 20:00 hod. Bolo to úžasné vyvrcholenie tohto ročníka, program bol pestrý a hudobné vystúpenia rómskych umelcov – Sabrosa, Bohémiens, Kokavakere Lavutára a mnohých iných – boli plné emócií a temperamentu. Bolo nám cťou sa ho zúčastniť.

Zdroj : Mgr. Monika Podolinská, riaditeľka ZŠ v Muránskej Dlhej Lúke

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM