Marcel Mojžiš Krimi

Horor v rodinnom dome: Ivan (19) šokovanú ženu zavraždil údermi do hlavy!

Polícia už objasnila, ako došlo ku krvavej dráme v rodinnom dome v Cinobani. Vyšetrovateľ obvinil z vraždy ešte iba 19-ročného Ivana. Mladíkovi teraz hrozí v prípade dokázanie viny až doživotný pobyt za mrežami.

Polícia obvinila aj ďalších dvoch 15-ročných chlapcov: Jakuba z Cinobane a Františka z Točnice a to zo zločinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve. Mladíci v utorok medzi 5.00 až 6.00 hodinou sa spoločne, pod vplyvom alkoholu, vracali pešo zo zábavy z obce Turičky do Cinobane.

Vražda očami polície

Cestou sa podľa polície mali dohodnúť, že idú zohnať peniaze a alkohol z jedného konkrétneho domu, ku ktorému aj prišli. „Preskočili bráničku rodinného domu v Cinobani, prešli ku vchodovým dverám, cez zábradlie preliezli k balkónovým dverám a cez nezamknuté dvere vošli do domu,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

František sa potom podľa polície vrátil na ulicu, aby dával pozor. Ďalší dvaja zišli do suterénu, odkiaľ sa vrátil na ulicu aj Jakub. „Ivan v suteréne domu spozoroval vo vedľajšej izbe poškodenú 85-ročnú ženu, ktorá vstala z postele a prišla do kuchyne, kde ju obvinený fyzicky napadol. Z vrecka jej zobral približne 30 eur, ale krátko na to bol vyrušený majiteľkou domu a ušiel. Keď majiteľka domu vošla do suterénu, poškodenú našla ležať na zemi bez známok života,“ hovorí M. Faltániová.

Privolaný lekár skonštatoval jej smrť, ktorá podľa vyjadrenia súdneho lekára nastala po zlyhaní životne dôležitých centier v mozgu pri roztrhnutí krčných väzov. A to ako následok úderov do tváre a spánkovej časti a hrdúsenia. Polícia už vo štvrtok podozrivých vypátrala.

Ivanovi hrozí doživotie

„Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený Ivan umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Za tieto zločiny môže byť potrestaný odňatím slobody na 20 až 25 rokov, alebo na doživotie,“ dodala policajná hovorkyňa. Obvineného Jakuba a Františka budú stíhať na slobode. Za zločin porušovania domovej slobody im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, keďže obvinení sú mladiství, hrozí im polovičný trest.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM