Marcel Mojžiš Samospráva

Dusno na zastupiteľstve: Ľudia sa hádali o pozemky, Rómovia ich za pár eur nekúpia

Pre odpredaj časti obecných pozemkov bolo v Krásnohorskom Podhradí opäť poriadne dusno. Na zastupiteľstve pri prerokovávaní tohto bodu došlo k hádkam medzi prizerajúcimi sa ľuďmi. Poslanci napokon odklepli, že pozemky sa budú predávať zrejme za oveľa vyššiu sumu, ako tomu bolo doteraz.

Časť obyvateľov miestnej rómskej osady v Krásnohorskom Podhradí si do konca tohto roka mohla za cenu 0,66 eura za meter štvorcový odkúpiť tie pozemky, ktoré užíva už niekoľko desaťročí. Za takúto sumu odpredaj schválilo obecné zastupiteľstvo ešte v roku 2007. Po poslednom zasadnutí poslancov je však všetko inak a ponuka sa predčasne zmenila.

Rómovia si tak pozemky v osade za 66 centov podľa spravodajstva RTVS už nemôžu kúpiť ani do konca tohto roka. A ak ich budú chcieť získať do svojho vlastníctva, budú musieť pravdepodobne siahnuť o dosť hlbšie do vrecka. Na obecnom zastupiteľstvo došlo pri prerokovávaní tohto bodu aj k hádkam, keď si ľudia, čo sa prišli na rokovanie poslancov pozrieť, začali v sále hlučne vymieňať svoje názory.

Do konca roka si podľa RTVS chcelo stihnúť odkúpiť pozemky ešte desať rómskych rodín, tých však čakala nemilá správa. Po rokovaní obecného zastupiteľstva takáto možnosť pre osadníkov už neplatí a cenu pozemkov určí znalec. Tá však bude pravdepodobne oveľa vyššia. Ďalšie podrobnosti čítajte TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM