Rôzne Správy

Jedinečná šanca: O regionálnu značku Gemer-Malohont sa môžu uchádzať ďalší záujemcovia

Cieľom regionálneho značenia miestnych produktov je odlíšiť, zviditeľniť a podporiť miestnych výrobcov, ktorí sa okrem svojej produkcie podieľajú aj na tvorbe pracovných príležitostí, na budovaní dobrého mena regiónu a na zachovávaní jeho tradícií, hodnôt a jedinečnosti. Poznáte takých?

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná šanca: O regionálnu značku Gemer-Malohont sa môžu uchádzať ďalší záujemcovia
Foto: Dominika Handzušová

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont, ktorá je určená pre tradičné výrobky a služby z rovnomenného regiónu na území okresov Rimavská Sobota, Revúca a Poltár, môžu v rámci štvrtej výzvy získať ďalší záujemcovia. Ako TASR informovala Miroslava Vargová, manažérka Miestnej akčnej skupiny Malohont, ktorá výzvu vyhlásila, žiadosti je možné predkladať do 29. júna.

„Cieľom tohto regionálneho značenia miestnych produktov je odlíšiť, zviditeľniť a podporiť miestnych výrobcov, ktorí sa okrem svojej produkcie podieľajú aj na tvorbe pracovných príležitostí, na budovaní dobrého mena regiónu a na zachovávaní jeho tradícií, hodnôt a jedinečnosti,“ vysvetlila Vargová.

Vhodnými žiadateľmi o udelenie značky sú podľa nej remeselníci, súkromne hospodáriaci roľníci, živnostníci a firmy so sídlom alebo prevádzkou v regióne Gemer-Malohont. „Značka je určená predovšetkým pre prírodné a poľnohospodárske produkty, ako aj potraviny a remeselné výrobky, ktoré splnia vopred stanovené kritériá,“ dodala.

Značku doteraz získali napríklad pestovatelia ovocia a zeleniny či výrobcovia ovocných štiav a vín, ale aj včelári, rezbári, výrobcovia úľov a remeselníci spracujúci ovčiu vlnu. Ďalšími držiteľmi sú producenti mlieka, výrobcovia kraslíc, krojovaných bábik či keramických výrobkov. Označenie získala aj spoločenská hra, ktorá propaguje región Gemer-Malohont a jeho zaujímavosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM