Správy Samospráva

Jelšava investuje do opráv ciest státisíce eur: Ktorých ulíc sa to týka?

Zámer je podľa slov primátora opraviť všetky ulice, ale v prvej etape sa vzhľadom na finančné možnosti mesta a ďalšie okolnosti rozhodli riešiť tie v najhoršom stave.

Ilustračný obrázok k článku Jelšava investuje do opráv ciest státisíce eur: Ktorých ulíc sa to týka?
Zdroj: TASR/Branislav Caban

Sumu viac ako 200 000 eur investuje do opráv miestnych komunikácií samospráva mesta Jelšava v Revúckom okrese. Informoval o tom primátor Milan Kolesár, podľa ktorého ide o najväčšiu investíciu do ciest v meste za posledných 50 rokov.

„Zámer je opraviť všetky ulice, ale v tejto prvej etape sme sa vzhľadom na finančné možnosti mesta a ďalšie okolnosti rozhodli riešiť tie v najhoršom stave. Sú to napríklad časti Ulice 9. mája a Jesenského. Zrejme najväčšia časť investície pôjde do Ševcovskej ulice, kde asfalt dlhodobo nebol opravovaný. Po dokončení kanalizácie obnovíme aj Armádnu ulicu, ktorá tvorí vlastne bývalé vojenské sídlisko, kde sme rekonštruovali bytovky,“ konkretizoval primátor.

Doplnil, že samospráve sa už ozývajú ľudia, ktorí sa pýtajú, kedy budú zrekonštruované aj ich komunikácie. „Budeme sa snažiť v obnove pokračovať, ale aj tieto peniaze sme museli v rozpočte nájsť a budeme ich musieť splácať,“ podotkol Kolesár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM