Jakub Forgács Správy

Jelšava ožije čarom blížiacich sa sviatkov. Vianoce v kaštieli v znamení tradícií

Primátorský punč, tradičná kapustnica, či výroba darčekov pre blízkych. Nenechajte si ujsť jedinečnú akciu neďaleko Revúcej! Čo všetko prinesie?

Ilustračný obrázok k článku Jelšava ožije čarom blížiacich sa sviatkov. Vianoce v kaštieli v znamení tradícií
4
Galéria
Zdroj: TASR

Čaro sviatkov v prostredí historického objektu si budú môcť vychutnať v piatok 16. decembra od 12:00 návštevníci podujatia Vianoce v jelšavskom kaštieli. Brány tejto kultúrnej pamiatky mesta Jelšava v okrese Revúca sa tak po niekoľkých mesiacoch opäť otvoria pre širokú verejnosť.

„Je to kultúrne podujatie, ktoré je zamerané na prezentáciu tradičných regionálnych výrobkov. Návštevníci budú mať možnosť zúčastniť sa tvorivých dielní či ochutnať primátorský punč a tradičnú kapustnicu. Stretnú sa s kováčmi a budú si môcť vlastnoručne vykuť darček pre blízkeho, prípadne sa zapojiť do súťaže v ťahaní železa na jeden náhrev,“ avizovala koordinátorka pamiatkovej obnovy kaštieľa Viera Kozárová.

Dodala, že novinkou tohto roka je historická kuchyňa, v ktorej budú pripravované dobové sviatočné jedlá. V priestoroch kaštieľa bude vystavený i drevený Jelšavský betlehem, ktorého autorkou je miestna rezbárka Eva Wilson. Sprístupnená bude aj výstava fotografických prác rómskych detí Fotoroma, počas ktorej sa bude premietať dokument o tomto projekte.

O kultúrny program sa postará Gemersko-malohontské osvetové stredisko a počas podujatia vystúpia i žiaci z Jelšavy. „Pre vytrvalých návštevníkov, ktorí vydržia až do konca, máme pripravené vianočné prekvapenie,“ zakončila Kozárová.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako vyzerá kaštieľ v Jelšave!

V OBRAZOCH: Nezamestnaní zachraňujú kaštieľ v Jelšave
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM