Eva Viestová Rôzne

Keď duša hľadá

Čo sa skrýva za týmto názvom? Je to pre našich žiakov nové ponímanie literatúry a túlanie sa v jej skutočne nádherných zákutiach.

Stretli sme sa prvýkrát v predajni kníh. Žiaci 6. A triedy Základnej školy J. A. Komenského objavili veľa kníh, ktoré by stáli za to mať ich doma a hocikedy, keď máme čas, siahnuť po nich a prečítať si zopár strán, či len riadkov.
Nás dnes upútalo viacero kníh. Ako prvá nám padla do oka Stela Brix, dvanásťročná slovenská spisovateľka, ktorá je autorkou knihy Nástrahy pánskeho sídla. Pútavo nás do deja prvých stránok vtiahla svojim čítaním Paula Kmecová.
Ďalšia kniha, ktorá nás zaujala bola Čo baby nedokážu od autorky Marty Hlušíkovej. Martu Hlušíkovú zbožňujeme už kvôli jej titulu Neznášam, keď ma hladkajú po hlave. Úžasná kniha zo školského prostredia, so slovníkom veľmi blízkym nám žiakom. Aj úvod jej novej knihy je zaujímavý a mnohí z nás šiestakov sa začítajú do zaujímavo sa začínajúceho príbehu o mladej rodine. Próza je pútavá, ale mnohí z nás sa radi započúvajú, začítajú do veršov. Milan Igor Chovan je autorom malej obrazovej zbierky poézie s názvom Keď duša hľadá. A my sme si dovolili požičať tento názov aj pre naše stretnutia s literatúrou. Z tejto nádherne ilustrovanej knižôčky nám Andrejka Uličná zarecitovala báseň Matke, ktorou sa predstavila aj na Hviezdoslavovom Kubíne.
Pani predavačka nám predviedla tiež niečo zo svojho recitačného umenia a počúvalo sa nám veľmi pohodovo. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavého o knihách, vydavateľstvách či autoroch.
Už teraz sa tešíme na ďalšie duší hľadania.

Zdroj info a foto : ZŠ Komenského

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM