Eva Viestová Kultúra

Klavírny recitál Marcela Štefka: Na klavíri hrá ako o život

Quirinius je názov neziskovej organizácie, ktorá tento rok organizuje už šiesty ročník Revúckych augustových koncertov. Počas každého ročníka si pre milovníkov hudby pripravili sériu zaujímavých koncertov so známymi aj menej známymi interpretmi.

Tento rok si organizátori pripravili 5 koncertov. Prvé dva boli 19. augusta. V evanjelickom kostole v Ratkovskom Bystrom sa na organe predstavil Andrej Štafura organovým recitálom. Druhý – komorný koncert sa konal v evanjelickom kostole v Chyžnom a predstavili sa na ňom Silvia Stašková na flaute a Adriana Antalová na harfe.

Ďalším v poradí bol o týždeň nato komorný koncert Evy Belicovej na flaute a Janette Katinovej Šingerovej na klavíri v koncertnej sále Základnej umeleckej školy v Revúcej.

My sme sa zašli pozrieť na predposledný koncert, ktorý sa konal uplynulú nedeľu. Bol to klavírny recitál sólistu Marcela Štefka. A ten veru stál za to. Na klavíri hral miestami takou rýchlosťou a zároveň jemnosťou, až sme neverili vlastným očiam.

[blockquote]Zá­verečný koncert Revúckych augustových koncertov bude patriť Štátnej filharmónii z Košíc s dirigentom Gabrielom Rovňákom a uskutoční sa pri príležitosti 150. výročia založenia Prvého slovenského gymnázia v Revúcej v Mestskom kultúrnom stredisku v Revúcej 14. septembra o 19,00hod.[/bloc­kquote]

[size=14]Pozrite si ukážku z klavírneho recitálu Marcela Štefka.[/size]

Bližšie informácie o Revúckych augustových koncertoch nájdete [link=http://www­.rak-festival.sk/in­dex.html]TU[/lin­k]

Klavírny recitál Marcela Štefka: Na klavíri hrá ako o život
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM