Ľubomír Hudačko Šport

Klobúk dole pre revúckeho biatlonistu: Striebro aj napriek deviatim trestným okruhom!

Tretím kolom pokračoval seriál pretekov Slovenského pohára v biatlone na prelome februára a marca v Osrblí. Teplé počasie a husté dažde zmenili skvelé zimné trate na hlbokú kašu, ale biatlonisti musia zvládnuť akékoľvek podmienky. Výborný výsledok sa podaril aj napriek deviatim trestným okruhom!

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole pre revúckeho biatlonistu: Striebro aj napriek deviatim trestným okruhom!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotňajšom programe sa najprv predstavili dorastenci v pretekoch s hromadným štartom, Lukáš Ottinger (2,1,2,2) dobehol na 4. a Radovan Humeník (2,2,3,4) na trinástom mieste.

Deväť trestných okruhov

O výborný výsledok sa postaral Tomáš Sklenárik (2,2,3,2), ktorý napriek deviatim trestným okruhom dokázal výborným behom prepracovať na striebornú pozíciu.

Žiaci mali na programe rýchlostné preteky – René Chrapáň (2,2) medzi staršími aj Andrej Mladší (3,2) medzi mladšími žiakmi obsadili 15. miesto, Anka Fujdiarová (0,1) 11. a Emma Petalíková (2,0) 14. miesto. Radosť opäť urobila Ema Kapustová (0,0) – k rýchlemu behu pridala bezchybnú streľbu a opäť zaslúžene zvíťazila. Denisa Kaššaiová (0,0) obsadila 18. miesto.

Zimná sezóna doma vrcholí

Nedeľnajšie vytrvalostné preteky sprevádzala mierna zmena počasia, ktorá mala za následok výrazné zmeny štruktúry snehu a tým aj sklzu lyží. Tie spolu s nekompromisnými časovými prirážkami za každý nezostrelený terč poriadne zamiešali celkovým poradím. Dorastencom sa menej darilo strelecky – Lukáš Ottinger (1,3,4,0) vybojoval 4., Tomáš Sklenárik (2,4,3,3) 5. a Radovan Humeník (0,4,0,3) 12. miesto.

S ťažkým snehom sa tentokrát nevysporiadali ani žiaci – najlepším výsledkom tak bolo 7. miesto Emy Kapustovej (3,0) a 9. miesto Andrej Mladšieho (0,0). Anna Fujdiarová (0,2) obsadila 12., Emma Petalíková (1,3) a René Chrapáň (2,1) 16. a Denisa Kaššaiová (2,1) 19. miesto.

Domáca zimná sezóna vrcholí už nasledujúci víkend majstrovstvami Slovenska opäť na tratiach a strelnici Národného biatlonového centra v Osrblí. Držať palce sa oplatí Martine Chrapánovej, ktorá v týchto dňoch reprezentuje Slovensko na Majstrovstvách sveta v biatlone 2015 vo fínskom Kontiolahti.

Mohlo by vás zaujímať:

Veľký úspech mladej revúckej biatlonistky: Na Slovenskom pohári nedala súperkám žiadnu šancu!

foto: Klub biatlonu Magnezit

Revúcki biatlonosti zožali úspech: Reprezentovali aj títo športovci!
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM