Peter Simon Správy

Koncert pri tuneli v Slavošovciach: Pozrite si FOTKY z podujatia

Na akcii sa predviedla aj odborná porota zo súťaže Zem spieva, pod názvom Banda a ďalší. Viac v článku.

Ilustračný obrázok k článku Koncert pri tuneli v Slavošovciach: Pozrite si FOTKY z podujatia
26
Galéria
Foto: Michal Terrai

Ako informoval jeden z organizátorov Rudolf Pažitka, pri tuneli v Slavošovciach sa ukázali známe tváre. „Pripravili sme netradičný koncert pri Slavošovskom tuneli. Ten sa uskutočnil 21. septembra 2018 od 16:00 hod. a vystúpila na ňom odborná porota zo súťaže Zem spieva, pod názvom Banda, v ktorej účinkujú: popredný slovenský skladateľ , huslista a hudobník Samko Smetana, ale aj známa hráčka na cimbal Betka Lukáčová. Skupina Banda sa vo svojom žánri World Music umiestňuje na jednom z popredných miest vo svete, poslucháči na Gemeri sa mohli stretnúť s ich tvorbou aj v seriáli 1890 , ktorý sa nakrúcal v Betliari a úvodná melódia pochádza z ich dielne,“ informoval Pažitka.

Podujatie organizovalo Lesné družstvo Slavošovce v spolupráci s KSK a OZ Tunel pod Homôlkou.

Následne doplnil, že veľký úspech zaznamenali aj v programe Mareka Ťapáka a Sľuku pod názvom Tanec medzi črepinami, z ktorého vznikol aj celovečerný film. Hosťom tohto zoskupenia bola vychádzajúca hviezda folklórneho neba, finalista súťaže Zem spieva Štefan Štec, ktorému v tomto roku vyšiel aj debutový album a absolvoval so skupinou IMT Smile a Kandráčovcami tzv. “amfitour“. „Toho roku sa v súťaži Zem spieva podaril nevídaný úspech aj našej domácej interpretke, ktorú viažu určité korene aj ku Slavošovciam, a je to naša obľúbená Mária Brdárska Janoška, ktorá sa na koncert nesmierne tešila. Program doplnili deti zo Slavošovskej základnej školy P.E. Dobšinského a ťahákom večera bolo vystúpenie známej Karmen Pál-Baláž s kapelou,“ doplnil jeden z organizátorov.

Programom sprevádzal známy herec divadla Actores, Róbert Kobezda.

„Nejednalo sa o ten klasický veľký koncert, ktorý zvykneme každým rokom organizovať, keďže sa teraz nenašla spolupráca, no chceli sme to obyvateľom Gemera vykompenzovať a pripravili sme toto menšie podujatie. Počasie nám vyšlo a na svoje si prišla každá veková kategória. S účasťou som spokojný,“ doplnil pre náš web Rudolf Pažitka.

Obrazom: Koncert pri tuneli v Slavošovciach
26
Galéria
Foto: Michal Terrai
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM