Eva Viestová Kultúra

Koncertný víkend v Revúcej a okolí

Tento víkend a úvod prvého decembrového týždňa bude v znamení koncertov na vážnejšiu nôtu. Tešiť sa môžete na sopranistku, tenoristu či barokový koncert...

Ilustračný obrázok k článku Koncertný víkend v Revúcej a okolí
Zdroj: Webnoviny.sk

Revúcke adventné koncerty 2013 pokračujú aj v sobotu

V rámci tohtoročných koncertov sa môžete tešiť na komorný koncert v podaní Klaudie Račić Derner, sólistky Slovenského národného divadla (soprán). Taktiež sa predstaví Stanislav Bartko, hosťujúci sólista opery Banská Bystrica (barytón), Alexandra Matušovová, Akadémia múz. umení BB (klavírny sprievod), Andrej Štafura, (organ).

Komorný koncert si môžete vychutnať v Evanjelickom, a. v. kostole v Revúcej v sobotu 30.11. od 17,00hod.

Oto Klein na koncerte v Muránskej Dlhej Lúke

Tenorista Otakar Klein sa predstaví v nedeľu 1. decembra publiku v evanjelickom kostole v Muránskej Dlhej Lúke v okrese Revúca. Ako povedal miestny evanjelický farár Dušan Pavel Hrivnák, na adventnom koncerte vystúpi aj so speváčkou Mariannou Gelenekyovou.

Koncert organizuje Evanjelický zbor augsburského vyznania v spolupráci s obcou Muránska Dlhá Lúka.

„Klein je spevák svetového mena a v obci sa predstavil už aj vlani a mal veľký úspech. Na klavíri ho bude sprevádzať Marián Varínsky. Pozývame všetkých priaznivcov dobrej hudby, avšak vzhľadom na kapacitné možnosti nášho kostola je potrebné kúpiť si vstupenku. Predávať sa budú na obecnom úrade aj pred koncertom,“ povedal Hrivnák.

Adventný koncert sa začne v kostole v nedeľu 1. decembra o 18.00 hodine.

Revúcke adventné koncerty ukončia v kostole v Jelšave

Na záverečnom koncerte Revúckych adventných koncertov sa môžete tešiť na barokový orchester Solamenta naturali. Miloš Valent – umelecký vedúci (husle), Helga Varga-Bach – soprán, Matúš Trávniček – bas

Záverečný barokový koncert sa bude konať v pondelok 2. decembra v Rímskokatolíckom kostole v Jelšave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM