Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Pribudli až 3 nové prípady z Revúckeho okresu

Máme 72 nových prípadov nákazy koronavírusom. Medzi nakazenými sú aj dvaja muži a žena z našich končín.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Pribudli až 3 nové prípady z Revúckeho okresu
31
Galéria
Zdroj: TASR

Počas soboty (18. 4.) pribudlo na Slovensku 72 prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 3323 vzoriek. Počet úmrtí v dôsledku nákazy stúpol na 12, zomrela klientka z DSS Pezinok. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Medzi novými nakazenými sú podľa webu Ministerstva zdravotníctva SR aj traja ľudia z okresu Revúca: 46-ročný muž, ale aj 21– ročný muž a 54-ročná žena, obaja z Účelového zoskupenia pre operáciu (OP) Karusel.

„Na Slovensku máme celkovo 1161 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19,“ priblížila Eliášová. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 43 115. „Žiaľ, pribudlo ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na COVID-19. V Univerzitnej nemocnici Bratislava zomrela ďalšia žena z DSS Pezinok,“ doplnila.

V nemocniciach je podľa jej slov hospitalizovaných 212 pacientov. U 81 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené, u 131 sa čaká na výsledky testov. Na JIS je osem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

„Slovensko má aj uzdravených. Vyliečených je 229 ľudí, z toho bolo 56 hospitalizo­vaných v nemocniciach a 173 sa vyliečilo v domácej izolácii,“ uzavrela.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM