Jakub Forgács Správy

Koronavírus v Revúcej? Výsledky testov zamestnancov a klientov ZOS Cilka sú známe

O klientov v ZOS Cilka sa momentálne stará 16 zamestnancov, ktorí sú takisto v zariadení a ostávajú v karanténe.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v Revúcej? Výsledky testov zamestnancov a klientov ZOS Cilka sú známe
Zdroj: TASR/AP

V rámci preventívnych opatrení a v súvislosti so šírením infekcie (COVID-19) vedenie mesta rozhodlo o testovaní zamestnancov v Zariadení opatrovateľskej služby (ZOS) Cilka – ako poskytovateľa sociálnych služieb, v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Revúca. Následne na to bolo testovaných 50 zamestnancov. Informuje o tom Mesto Revúca na svojej webovej stránke.

„Výsledky testov, ktorým boli zamestnanci ZOS podrobení, nepreukázali prítomnosť ochorenia u 48 a u 2 zamestnancov bol výsledok pozitívny. Od uvedenej skutočnosti v zariadení nastúpil krízový režim so zabezpečením prísnych hygienických predpisov pre klientov aj zamestnancov,“ píše sa na stránke.

„V sobotu 24.4.2020 sme pristúpili k opatreniu a testovali všetkých 76 klientov zariadenia. Potvrdzujeme, že „všetky testy klientov sú negatívne,“ všetci sú v poriadku a je o nich postarané," uvádza mesto.

O klientov sa momentálne stará 16 zamestnancov, ktorí sú takisto v zariadení a ostávajú v karanténe. „Ostatní zamestnanci ZOS sú v nariadenej karanténe. Opätovné testovanie zamestnancov prebehne vo štvrtok 30.4.2020,“ píše sa na webe.

Ako sa ďalej uvádza na webe, mesto zdôrazňuje, že k prísnym opatreniam pristúpili preto, lebo najmä v prípade seniorov ide o najrizikovejšiu skupinu, ktorá je ohrozená pandémiou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM