Jakub Forgács Správy

Kotleba vzbudzuje rozruch aj u južných susedov: Po TOMTO stretnutí to bez ostrej kritiky neostalo!

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba vzbudzuje rozruch aj u našich južných susedov. Na veľvyslanca Maďarska na Slovensku sa vzniesla ostrá kritika po tom, čo sa stretol s naším županom.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba vzbudzuje rozruch aj u južných susedov: Po TOMTO stretnutí to bez ostrej kritiky neostalo!
Zdroj: TASR

Predseda Maďarskej socialistickej strany (MSZP) a kandidát bloku Zomknutie na post premiéra Attila Mesterházy v piatok ostro kritizoval veľvyslanca Maďarska na Slovensku Csabu Balogha za jeho štvrtkovú schôdzku s predsedom BBSK Marianom Kotlebom. Podľa agentúry MTI Mesterházy povedal, že je neprijateľné, aby sa maďarský veľvyslanec stretol a rokoval s „politikom, ktorý je otvorene proti Maďarom, Rómom a je zástancom fašistických myšlienok“.

Predseda MSZP vo vyhlásení uviedol, že maďarský minister zahraničných vecí János Martonyi by mal dať jasnú odpoveď, či Balogh vopred konzultoval tento krok s rezortom diplomacie a či šéf diplomacie o schôdzke vedel. Mal by tiež podľa neho povedať, aké dôsledky bude mať stretnutie, ktoré uráža pocity a záujmy Maďarov žijúcich na Slovensku.

Maďarské ministerstvo zahraničných vecí v reakcii uviedlo, že veľvyslanec v SR rokuje so všetkými predsedami samosprávnych krajov, preto sa stretol aj s Kotlebom. S predsedom BBSK hovoril Balogh o problémoch susediacich regiónov Maďarska a Slovenska, o možnostiach vzájomnej cezhraničnej spolupráce, ako aj o otázkach integrácie Rómov do spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM