Jakub Forgács Rôzne

Krásna akcia na revúckych školách. Žiaci budú vytvárať rodinnú reťaz

Ukážu, že na rodine im skutočne záleží. Revúcki školáci zabojujú a pokúsia sa o najdlhšiu rodinnú reťaz. Pozrite, z čoho bude vyskladaná!

Ilustračný obrázok k článku Krásna akcia na revúckych školách. Žiaci budú vytvárať rodinnú reťaz
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok (9. júna) pripravuje Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie (CPPPaP) v Revúcej podujatie pod názvom Rodinné krídla. Akcia na počesť Evky Štullerovej, sa uskutoční v priestor GMK (spoločenská miestnosť). Mottom podujatia je „Funkciou rodiny je umožniť každému jej členovi stať sa zrelým človekom.“ Okrem toho budú v školách a škôlkach v Revúcej prebiehať sprievodné aktivity pod názvom Rodinná reťaz.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa rodiny bude prebiehať súťaž škôl o výrobu najdlhšej rodinnej reťaze „Žiaci prinesú vo štvrtok 9. júna 2016 do školy jednu fotku svojej kompletnej rodiny (rodičia – ak sú, súrodenci – ak sú). Fotky budú dočasne v priebehu dňa pripnuté na špagát,“ uviedla Jana Dojčárová z CPPPaP.

„Žiaci si budú pripínať svoje rodinné fotky na špagát spoločne ročník za ročníkom. Takto si budú reťaz postupne posúvať jednotlivé triedy počas doobedia. Zvíťazí škola, ktorá bude mať najdlhšiu rodinnú reťaz, resp. "reťaz“ je možné realizovať aj v rámci tried (vtedy sa bude brať do úvahy počet zapojených tried)," pokračovala Dojčárová so slovami, že v uvedený deň pracovník CPPPaP príde odmerať vytvorenú reťaz.

Čítajte tiež:

Spoznali sme výsledky skúšky dospelosti. Ako sa darilo maturantom zo škôl v revúckom okrese?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM