Správy

Krásna aktivita pre žiakov špeciálnej školy v Revúcej: Experimentovali s hlinou

Spoločnými silami vyhotovili keramický reliéf stromu, inšpirovaný farbami jesene, ktorý bude nainštalovaný v priestoroch školy.

Ilustračný obrázok k článku Krásna aktivita pre žiakov špeciálnej školy v Revúcej: Experimentovali s hlinou
Zdroj: TASR

Modelovanie z voľnej ruky, tvorenie z plátov hliny, ale aj maľovanie keramiky farebnými glazúrami si vyskúšali žiaci a pedagógovia zo Špeciálnej základnej školy v Revúcej v rámci interaktívnych workshopov, ktoré pre nich pripravilo občianske združenie Eurosia zo Zvolena.

Ako informovala riaditeľka združenia Zuzana Grečová, workshopy s názvom Raz, dva, tree viedol keramikár Peter Smik. „S lektorom sa stretli celkovo štyrikrát. Počas keramických workshopov experimentovali s hlinou, objavovali nové dimenzie a kreativitu,“ priblížila.

Spoločnými silami vyhotovili keramický reliéf stromu, inšpirovaný farbami jesene, ktorý bude nainštalovaný v priestoroch školy. „Strom poslúžil ako leitmotív tvorby aj ako prostriedok na vyjadrenie detských emócií, prianí a myšlienok, ktoré zakomponovali do umeleckého dielka,“ uviedla Grečová.

Projekt bol realizovaný s finančnou podporou ministerstva kultúry s cieľom rozvoja tvorivosti, zručností a kultúrnych aktivít rómskych detí a mládeže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM