Jakub Forgács Kultúra

Krásy Malohontu cez hľadáčik fotoaparátu. Vaše zábery môžu skončiť v kalendári a nielen to!

Radi fotíte a viete o výnimočných miestach z Malohontu, ktoré si zaslúžia zvečnenie? Máme pre vás lákavý tip. Najlepšie fotky z regiónu budú ocenené!

Ilustračný obrázok k článku Krásy Malohontu cez hľadáčik fotoaparátu. Vaše zábery môžu skončiť v kalendári a nielen to!
Zdroj: TASR

Ukázať to najlepšie z regiónu Malohont, ktorý sa nachádza na území okresov Rimavská Sobota, Revúca a Poltár, je zámerom fotografickej súťaže Malohont mojimi očami. Jej 4. ročník v týchto dňoch spustila Miestna akčná skupina (MAS) Malohont. Informovala manažérka MAS Miroslava Vargová, podľa ktorej je podujatie určené pre profesionálnych i amatérskych fotografov bez rozdielu veku.

„Fotografie je možné posielať do troch súťažných kategórií – Prírodné krásy, Kultúrne dedičstvo a Naše obce,“ uviedla manažérka s tým, že posledná zo spomenutých kategórií je novinkou a bola vytvorená na základe podnetu fotografa, ktorý sa pravidelne zapája do súťaže. „V tejto kategórii budú každý rok vybrané iné obce, z ktorých bude možné zaslať akýkoľvek záber, či už pôjde o detaily, momentky, ľudí alebo iné objekty, ktoré zaujmú oko fotografov. Tento rok sú to obce Babinec, Budikovany, Čerenčany, Dražice, Ďubákovo, Hrachovo a Klenovec,“ vysvetlila.

Každý, kto chce svojimi snímkami prispieť k zviditeľneniu regiónu Malohont a zároveň prezentovať svoje zábery, môže poslať do súťaže maximálne po tri fotografie do kategórií Prírodné krásy a Kultúrne dedičstvo. „Výnimkou je kategória Naše obce, do ktorej možno poslať maximálne tri fotografie z každej vybranej obce. Jednou zo základných podmienok je, že fotografie musia byť zhotovené na území Malohontu,“ konkretizovala Vargová.

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne hodnotiaca komisia a svojich favoritov si bude môcť vybrať aj verejnosť prostredníctvom hlasovania na facebook stránke MAS Malohont. „Vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien víťazom prebehne v novembri v Klenovci počas otvorenia výstavy fotografií, na ktorú budú pozvaní všetci zapojení súťažiaci aj verejnosť,“ doplnila manažérka.

Z vybraných fotografií vydá MAS kalendár na rok 2017 a víťazné fotografie navyše postúpia do celoslovenskej fotografickej súťaže, ktorej vyhlasovateľom je Národná sieť rozvoja vidieka SR. „Všetky snímky budú zároveň súčasťou databázy MAS, ktorá má v pláne v priebehu najbližších rokov vydať hodnotnú knihu fotografií. Získajú ju účastníci zo všetkých ročníkov fotosúťaže,“ zakončila Vargová.

Čítajte tiež:

Jarmok, Dominika Mirgová aj Laci Strike. Kompletný PROGRAM Dní mesta Revúca!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM