Jakub Forgács Kultúra

Krásy Malohontu očami fotografov. Desiatky autorov predstavili unikátne diela

Región, v ktorom žijeme, vie očariť. Svoje by o tom vedeli rozprávať aj fotografi, ktorí sa zapojili do fotosúťaže Malohont mojimi očami!

Ilustračný obrázok k článku Krásy Malohontu očami fotografov. Desiatky autorov predstavili unikátne diela
21
Galéria
Zdroj: TASR

Dovedna 31 autorov so 148 fotografiami sa zapojilo do tohtoročného štvrtého ročníka fotografickej súťaže Malohont mojimi očami. Ako informovala Miroslava Vargová, manažérka Miestnej akčnej skupiny Malohont, ktorá súťaž organizovala, cieľom bolo ukázať to najlepšie z regiónu, ktorý sa rozprestiera na území okresov Rimavská Sobota, Revúca a Poltár.

„Sme radi, že súťaž oslovila amatérov aj profesionálov rôznych vekových kategórií od 11 do 74 rokov z rozličných obcí a miest regiónu, ale i mimo neho – od Tornale, cez Rimavskú Sobotu, Hnúšťe a okolité obce Malohontu, až po Brezno,“ uviedla Vargová.

Súťaž mala päť kategórií, najviac fotografií prišlo podľa slov manažérky už tradične do kategórie Prírodné krásy. „Podmienky súťaže splnilo 122 fotografií, ktoré postúpili do 1. kola hodnotenia. V ňom hodnotiaca komisia vybrala 27 fotografií, ktoré posunula do verejného hlasovania a zároveň aj do 2. kola hodnotenia,“ priblížila Vargová.

Víťazné fotografie si verejnosť môže pozrieť na aktuálnej výstave v priestoroch Kultúrneho domu v Klenovci v okrese Rimavská Sobota. Ďalší ročník súťaže plánuje organizátor vyhlásiť v apríli 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM