Aktualizované Peter Simon Krimi

Kuriózny zásah hasičov z Rožňavy: Robo vyliezol na komín a...

Policajti a hasiči z Rožňavy zasahovali pri kurióznom prípade v mestskej časti Rožňavská Baňa. Róbert vyliezol na viac ako 30 -metrový komín.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny zásah hasičov z Rožňavy: Robo vyliezol na komín a...
Zdroj: Martina Molčanová TV JOJ

Róbert sa výšok zjavne nebojí. Pod parou vyliezol na 30 – metrový komín. Na mieste zasahovala polícia aj hasiči z Rožňavy.

Ako náš web informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, v utorok (6.11.) o 16:50 hod. bola policajná hliadka vyslaná na Rožňavskú Baňu preveriť oznámenie o tom, že osoba pod vplyvom alkoholu mala liezť na komín.

„Policajti po príchode na miesto zistili, že osoba sa nachádza na komíne a odmieta zísť dole. Polícia vyrozumela príslušníkov HaZZ a RZP. Osoba následne zakrátko zišla dole sama bez pomoci, bez zranení. Osobu prevzali pracovníci RZP a previezli do zdravotníckeho zariadenia,“ doplnila pre Rožňavu24 Mésarová.

Hasiči s výškovou plošinou aj lezci

„Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že postihnutá osoba sa zdržiava na komíne vo výške cca 30 m. Na mieste zasahovala jednotka z HS Rožňava s výškovou technikou MB Atego Metz L39 v počte štyria hasiči, ktorá sa však z dôvodu nestabilného a ťažko prístupného terénu nedala využiť. Boli privolaní ďalší členovia lezeckej skupiny z HS Dobšiná v počte dvaja hasiči a lezecká skupina sa pripravovala na záchranu postihnutej osoby. Osoba na komíne nebola zranená a situáciu komplikovala tým, že úplne vyliezla na sopúch komína a následne prechádzala do vnútra komína po starých stupačkách, ktoré boli vo veľmi zlom technickom stave. Zasahujúcim príslušníkom sa podarilo presvedčiť postihnutú osobu, aby zliezla z komína dobrovoľne. Po zlezení osoby z komína, bola odovzdaná do opatery rýchlej lekárskej pomoci. Po zdokumentovaní udalosti sa jednotky vrátili na svoje základne,“ priblížil zásah hasičov pre náš web Florián Albert z Hasičského a záchranného zboru v Rožňave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM