Eva Viestová Kultúra

Májový koncert v kostole v Jelšave ukázal, že poklady netreba hľadať ďaleko

Májový koncert v Rímsko-katolíckom kostole svätých Petra a Pavla usporiadal v stredu v Jelšave tamojší Rímskokatolícky farský úrad v spolupráci s Mestským múzeom a Osvetovým centrom vyšehradskej kultúry. Ako povedal farár Marián Feledi, veľký priestor kostola je na podobné účely priam predurčený.

Ilustračný obrázok k článku Májový koncert v kostole v Jelšave ukázal, že poklady netreba hľadať ďaleko
Foto: Eva Viestová

V kostole večer účinkovali žiaci rímsko-katolíckej Základnej umeleckej školy v Rožňave a spevácky zbor Bratskej jednoty baptistov z Revúckej Lehoty.

„Dali sme priestor týmto umelcom aj preto, aby sme ľuďom ukázali, že poklady netreba vždy hľadať ďaleko. Dostali sme taký umelecký zážitok od našich detí, ujov, príbuzných, aký sa nedá ani odplatiť,“ povedal Feledi.

Rímsko-katolícky kostol svätých Petra a Pavla je popri kaštieli Koháryovcov druhou najvýznamnejšou dominantou Jelšavy. V regióne Gemera je jelšavský kostol najreprezenta­tívnejšou klasicistickou stavbou.

Bol postavený v roku 1849 a dvojvežová monumentálna stavba zaujme nielen svojím exteriérom, ale aj majestátne pôsobiacim interiérom.

„Na pocity z kostola som sa účinkujúcich pýtal ešte pred koncertom a veľmi sa na to tešili. Sú to skutočne veľkolepé priestory, ktoré majú aj svoju akustiku. Pre nás, divákov, sú svojou veľkoleposťou asi aj odkazom, že sa sem zmestí naozaj veľmi veľa ľudí. Každý je tu vítaný,“ dodal farár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM