Eva Viestová Iné športy

Majstri Slovenska sú z Revúcej

Finálovým turnajom vyvrcholila celoročná súťaž v MINIMAX volejbale, čo je vo svete najrozšírenejšia súťaž pre mladých volejbalistov. No Slovensku bolo zapojených dokopy 347 družstiev snáď zo všetkých miest.

Finále sa po tretíkrát uskutočnilo na futbalovom ihrisku v košickej časti Barca. Do neho postúpilo 16 dievčenských a 12 chlapčenských družstiev. Hneď v našej bol jeden z favoritov celého turnaja, družstvo zo športových tried z Humenného. Zvíťazili sme bez väčších problémov a týmto zápasom sme si vybudovali rešpekt u súperov. Postupne sme ešte zdolali Veľké Úľany, Strážske a v semifinálovej skupine Novú Ľubovňu, Bzince pod Javorinou a nakoniec dvojnásobného víťaza predchádzajúcich ročníkov Svidník. Práve tu sa ukázala naša sila a naši hráči nepodľahli zbytočne vybičovanej atmosfére a zvíťazili 2:0. Systém turnaja je veľmi zvláštny, pretože aj po týchto víťazstvách sme museli potvrdiť celkové víťazstvo a znova bol našim súperom Svidník. Chlapci v zostave** Schelling Matej, Ďuriška Ľubomír, Kotlarčík Ján a Levický Vladimír **predviedli znova perfektný výkon a vyhrali 2:0. Víťazov dekoroval sám prezident Slovenskej Volejbalovej Federácie, pán Ľubomír Halanda. Pochválil našich hráčov za skvelý výkon a vyjadril sa, že žiadne družstvo nehralo tak volejbal, aby nás porazilo.
Druhé naše družstvo skončili na konečnom 8. Mieste a hralo v tomto zložení : **Tarik Jadallah, Stanislav Špalda a Filip Lakomčík. **

Týmto turnajom sme ukázali celému Slovensku, že v Revúcej vyrastajú veľké volejbalové talenty a koncepcia práce s mládežou je na dobrej ceste.

Zdroj :Maroš Kumi,š.r.AVK

V mene Revúca24 SRDEČNE BLAHOŽELÁME!!!

Volejbal MSR ziaci
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM