Veronika Kalinová Rôzne

Malý chlapec sa stal hviezdou turnaja: 5-ročný Danko ohromil účastníkov svojím talentom!

Skvelý úspech malého škôlkara! Daniel Rogos z Revúcej sa stal hviezdou turnaja neregistrovaných stolnotenisových hráčov v obci Muránska Dlhá Lúka.

Ilustračný obrázok k článku Malý chlapec sa stal hviezdou turnaja: 5-ročný Danko ohromil účastníkov svojím talentom!
Zdroj: TASR

Len päťročný škôlkar Daniel Rogos predviedol so svojím otcom hru, z ktorej mali rešpekt aj dospelí účastníci turnaja. Na tretí ročník stolnotenisového turnaja si prišlo zahrať vyše 70 súťažiacich z celého Gemera, ako o tom informoval pracovník tamojšieho obecného úradu Lukáš Rusňák.

Prekvapenie turnaja

Stolnotenisový turnaj sa hral v sobotu 22. februára na troch miestach v obci Muránska Dlhá Lúka. V dedine totiž nemajú dostatočne veľké priestory, do ktorých by sa zmestilo viac stolnotenisových stolov.

„Turnaj sa odohrával v dvoch miestnostiach na obecnom úrade a tretiu miestnosť sme využili v materskej škole. Takto mali súťažiaci dosť priestoru na to, aby mohli podať čo najlepší výkon. Tento rok sme boli veľmi prekvapení, pretože sme ani neočakávali úroveň, akou sa prezentujú jednotliví súťažiaci. Bolo sa skutočne na čo pozerať,“ povedal Rusňák.

Prekvapením turnaja sa stal jeho najmladší hráč Daniel Rogos. Päťročný športovec z Revúcej navštevuje zatiaľ len materskú školu. Danko prezradil, že od decembra minulého roka s ním doma hráva jeho otec. „Hráme každý deň, keď sa vrátim zo škôlky,“ povedal nadaný stolný tenista.

Podporovať ho bude aj starosta

Malý Daniel, na rozdiel od dospelých hráčov, zatiaľ nevie za loptičkou behať okolo stola. Divákov však zaujal tým, že z oboch strán dokáže loptičku zachytiť a väčšinou aj správne vrátiť na opačnú stranu stola. Potlesk publika si vyslúžil aj samostatnými rozohrávkami.

Chlapcov výkon zaujal aj starostu obce. „Toto bolo pre nás skutočné prekvapenie. Po tom, čo som videl, ponúknem jeho rodičom pomoc, ktorú mu dokážeme v rámci možností v obci vytvoriť tak, aby mohol športovo napredovať,“ povedal starosta Marek Nosko.

Stolno-tenisový turnaj Muránska Dlhá Lúka
1
Galéria
Stolno-tenisový turnaj Muránska Dlha Lúka
40
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM