Jakub Forgács Správy

Mesto vyzýva Revúčanov: Ak si nesplníte túto povinnosť, hrozí vám pokuta

Prevádzkujete na území mesta malý zdroj znečisťovania ovzdušia? Táto výzva je určená pre fyzické osoby-podnikateľov a právnické osoby.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyzýva Revúčanov: Ak si nesplníte túto povinnosť, hrozí vám pokuta
Zdroj: TASR

Mesto Revúca vyzýva všetky právnické a fyzické osoby oprávnené na podnikanie, ktoré prevádzkujú malý zdroj znečisťovania ovzdušia (MZZO) na území mesta Revúca, aby do 15. februára 2020 na Mestský úrad v Revúcej oznámili údaje a spotrebu za každý MZZO – tepelný zdroj (s príkonom nižším ako 0,3 MW, t.j. do 300 kW) alebo energetický zdroj. Informuje o tom oficiálny web mesta.

„Za nesplnenie oznamovacej povinnosti do 15. februára 2020 je Mesto Revúca povinné uplatniť voči prevádzkovateľom sankčné postihy, v zmysle ustanovenia § 8 zák. č. 401/1998 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia uložením pokuty do 663,87 eur,“ píše sa na webe.

Ako sa uvádza na stránke, bližšie informácie získate na Oddelení životného prostredia a verejného poriadku MsÚ v Revúcej a na tel. čísle 058/28 515 16, 0940 604 072.

„Tlačivo "Oznámenie údajov o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia na rok 2020“ je možné si prevziať na oddelení životného prostredia a verejného poriadku, na adrese Šafárikova 1, Budova Mestských lesov – prízemie, alebo si stiahnuť z webovej stránky mesta v časti tlačivá – oddelenie životného prostredia a verejného poriadku," píše sa na webe mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM