Jakub Forgács Krimi

Mestskí policajti sprísňujú kontroly: Revúčania, na TOTO si dajte pozor

Mestská polícia v Revúcej zaznamenala a riešila od začiatku roka desiatky prípadov nedodržania prijatých opatrení. Teraz chcú kontroly sprísniť.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti sprísňujú kontroly: Revúčania, na TOTO si dajte pozor
Zdroj: TASR/AP

Dávať si pozor na to, aby sme sa pohybovali podľa nových platných opatrení a pritom si napríklad nezabudnúť potvrdenie od zamestnávateľa pri ceste do práce alebo z práce, aj to nás čaká už od 3. marca 2021. Aj preto Mestská polícia Revúca na facebookovej stránke mesta avizuje, že od stredy sprísňuje kontroly dodržiavania pandemických opatrení.

Sprísnené kontroly

„V súvislosti s pretrvávajúcimi opatreniami Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, vyhlásenými z dôvodu vírusového ochorenia COVID-19, Mestská polícia v Revúcej chce aj týmto vyzvať občanov k dodržiavaniu opatrení, ktoré sú dôležité na zamedzenie šírenia tohto ochorenia,“ píšu mestskí policajti.

Vláda prijala prísnejšie opatrenia, ktorými chce bojovať proti šíreniu koronavírusu, znížiť počet pozitívnych, hospitalizovaných pacientov aj obetí nákazy. Zmeny začnú na Slovensku platiť už od tejto stredy (3.3.2021). Medzi opatrenia, ktorých dodržiavanie kontroluje aj mestská polícia patrí:

Zákaz vychádzania

Počas dňa, od 5.00 do 20.00 hod. bude zavedený zákaz vychádzania, platiť bude len niekoľko výnimiek. Vo večerných a nočných hodinách od 20.00 do 01.00 hod. má byť zachovaný zákaz vychádzania len s výnimkou cesty do práce a k lekárovi.

Pozitívni v prísnej karanténe

Zruší sa výnimka pre pozitívne testovaných, ktorí mohli dosiaľ chodiť do obchodu. Po novom nebudú môcť vychádzať z domu vôbec okrem nevyhnutnej návštevy lekára a lekárne.

Povinné respirátory

Nie od stredy, ale až od budúceho pondelka (8.3.2021) bude platiť ďalšia dôležitá zmena – povinné FFP2 respirátory v obchodoch a MHD. Od 15. marca vo všetkých interiéroch.

Hrozia pokuty

Príslušníci Mestskej polície sa podľa vlastných slov budú aj naďalej podieľať na kontrole dodržiavania prijatých opatrení, pričom nerešpektovanie týchto opatrení je priestupkom na úseku verejného zdravotníctva, za ktorý spáchaný v čase krízovej situácie, orgány policajného zboru a mestskej polície môžu uložiť v blokovom konaní pokutu vo výške do tisíc eur a v priestupkovom konaní Regionálny úrad verejného zdravotníctva vo výške do 1 659 eur.

„Mestská polícia v Revúcej zaznamenala a riešila od začiatku roka 43 prípadov nedodržania prijatých opatrení, ktoré boli vyriešené v zmysle zákona NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva,“ dodali mestskí policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM