Eva Viestová Futbal

MFK odohral posledný zápas sezóny

V nedeľu 19.6. o 17,00hod odohrali futbalisti A mužstva MFK Revúca zápas 26. kola IV. ligy Juh muži proti mužstvu FK Žiar nad Hronom a ukončili tým jarnú časť tejto sezóny.

Vo veľmi dôležitom stretnutí pre obidve mužstvá, kde Žiar nad Hronom hral o postup a domáci MFK o záchranu, sa v 1. Polčase hral vyrovnaný zápas, kde viac útočili Revúčania. Hostia mali len 1 strelu, ktorú Stanko vytlačil nad brvno. Potom v 38 min. fauloval pred 16-kou Švihla a z trestného kopu dal Blaho prvý gól a bolo 0:1. Potom najprv z 2 krokov prestrelil bránku Abrahám, no už o minútu zvýšil na 0:2. Domácich tieto dva góly pribrzdili. V 51 min. pomohol tretiemu gólu Máté, keď zasunul šmýkalkou centrovanú loptu do vlastnej bránky. Domácim sa nedarilo premieňať vytvorené šance a v 84 a 85 min. inkasovali ďalšie dva góly. V komornej atmosfére, ktorú zariadil hl. rozhodca zakázaním reprodukovanej hudby, Žiar síce postúpil do III. ligy, no diváci, pre ktorých sa to robí, prišli o zážitok. Malou náhradou bolo pre nich 12 cien v tombole, za čo patrí poďakovanie všetkým sponzorom. Opäť sa potvrdilo, že ľudia majú o futbal záujem. Kompetentní by sa mali zamyslieť, či sa nájdu peniaze na základné veci, ako je kropenie trávy a iné…nakoľko okolité mestá a dediny majú pomaly raz taký rozpočet, ako Revúca a to je smutné. To, čo už niektorí Revúčania považovali za utópiu sa MFK podarilo. Aj keď prehrali 0:5, v druhom zápase na diaľku o záchranu Dolná Strehová vyhrala s V.Blhom 7:2 a tak sa v Revúcej zachovala IV. liga aj naďalej.

MFK Revúca : FK Žiar nad Hronom
0 : 5

Zostava MFK Revúca : Stanko, Majerčík, Švihla, Urc, Šestina, Živner, Čellár, Švec, Lunter, Máté, Bystrán/ Bajús, Gallo, Smerek Zostava FK Žiar nad Hronom : Rapčan, Macejko, Kmeť, Dobrota, Urgela, Abrahám, Viskup, Šimon, Blaho, Čamaj, Urgela / Škriniar, Cvejkuš, Slaný, Číž Zdroj : A. Štempel

MFK odohral posledný zápas sezóny
1
Galéria
FutbalRA-ZH
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM