Monika Földešiová Kultúra

Mika z Gladiátoru kopol mikrofón

Hudobná skupina z Alekšiniec už nepatrí k – násťročným. Dve desaťročia svojej existencie oslávili chalani na veľkolepom turné s atraktívnymi hosťami i priateľmi.

20 rokov fungovania hudobnej skupiny je na Slovensku viac než dosť. Uvedomujú si to aj členovia kapely, ktorá je na hudobnej scéne stále rovnako populárnou stálicou.// „Keď sme začínali hrávať, ani sme netušili, že by sme vydržali až tak dlho. Dosť si to užívame a len teraz nám dochádza, čo všetko sme za to obdobie zažili,“// vraví frontman kapely a spevák Miko Hladký. Skupina k svojim okrúhlym narodeninám vydala aj knihu v limitovanej edícii 20 rokov Gladiátor a 2 CD so 40 piesňami. //„20 rokov je naozaj veľa a my sme si pri písaní knihy oživovali naše spomienky fotkami, ktoré tam boli. Je to naozaj kariéra so všetkým, čo k tomu patrí a sme veľmi radi, že aj po týchto dvoch desaťročiach máme priazeň publika,“ //vysvetľuje dvadsaťročnú existenciu skupiny bubeník Georgio Babulic. Podľa nich však neexistuje jeden najväčší úspech ich kapely. „Máme veľmi veľa míľnikov, každé obdobie malo nejakú svoju úspešnú časť. Za najväčší úspech však môžeme pokladať práve to, že sme vydržali. Počas nášho fungovania sme stretávali kapely, ktoré prišli ale aj za ten čas odišli a nemali to šťastie ako my zostať po kope,“ prezradil Miko. Pri otázke vtipných koncertných zážitkov či faux pas sa obaja len usmievali spomínajúc na svoje hudobné začiatky. //„Väčšinou to boli záležitosti techniky a aparatúry. Najlepšie však bolo, keď sme hrali za dažďa a Mika kopal mikrofón do úst. Zaujímavé na pohľad tiež bolo, keď mu zhorela struna na gitare, … A takýchto zážitkov bolo veľmi veľa, ale všetky smerujú väčšinou k tým našim prvotinám,“ //prezradil Georgio.

V rámci svojho narodeninového turné vystúpila skupina v šiestich slovenských mestách vrátane Nitry. Na turné, ktoré skončilo v nedeľu, boli pozvaní aj vzácni hostia, dokonca až zo Srbska. Ako sa spevák pre náš portál Nitra24 vyjadril, „máme radi hudobné kontrasty, preto sme zvolili kombináciu Boban i Marko Markovič Orkestra, samozrejme nechýbali ani talentovaní Silvayovci. A turné sme chceli samozrejme osláviť aj s našimi kolegami – priateľmi.“ Medzi nimi nechýbali Zuzka Smatanová, Ivan Tásler, Peter Cmorík a v Nitre mal byť aj Mário „Kuly“ Kollár, ten má však dlhodobejšie problémy s hlasivkami.

Dvadsiatkou sa činnosť tejto kapely z Alekšiniec nekončí a aj naďalej „kujú plány“, na budúci rok by chceli po 3-ročnej pauze vydať nový album.

V rámci Topfest tour sa sústredili hlavne na svoju predošlú tvorbu, na koncertoch zazneli aj piesne, ktoré už dávno kapela nehrala. Lákadlom bola technika za 1,5 milióna eur!

gladiator
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM