Správy

Ministerstvo má 7 odhadov na opravu cesty Muráň – Predná Hora: Koľko by mohla stáť?

Ministerstvo financií SR zdôraznilo, že odhady sa líšia vo svojom detaile od jedného čísla za celý projekt až po podrobný výkaz výmer.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo má 7 odhadov na opravu cesty Muráň – Predná Hora: Koľko by mohla stáť?
14
Galéria
Zdroj: TASR/Branislav Caban

Na Ministerstvo financií (MF) SR bolo doručených sedem indikatívnych odhadov nákladov na opravu poškodeného úseku cesty medzi Muráňom a Prednou Horou.

Od 4,9 do 9,6 milióna

Pohybovali sa v rozmedzí od 4,9 miliónov eur až 9,6 miliónov eur s DPH. Uviedol to tlačový odbor rezortu financií.

MF zároveň zdôraznilo, že odhady sa líšia vo svojom detaile od jedného čísla za celý projekt až po podrobný výkaz výmer. Odhad nákladov doručili COLAS Slovakia, Doprastav, EUROVIA SK, Metrostav DS, Skanska SK, združenie SMS VIAKORP Brezno obchvat a STRABAG.

Vláda uvoľní prostriedky

Stavebné spoločnosti mali doručiť na ministerstvo financií ponuky, za koľko by dokázali opraviť úsek cesty medzi Muráňom a Prednou Horou. Vyzval ich na to začiatkom októbra vedúci Úradu vlády (ÚV) SR Július Jakab na tlačovej konferencii s premiérom Igorom Matovičom a ministrom financií Eduardom Hegerom (obaja OĽANO). Na základe týchto ponúk vláda následne uvoľní prostriedky na opravu cesty Banskobystrickému samosprávnemu kraju (BBSK).

Ako vyzerali poškodené úseky ciest II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou a III/2845 medzi Revúcou a Muránskou Zdychavou si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zábery poškodených ciest v Revúckom okrese
14
Galéria
Zdroj: TASR/Branislav Caban
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM