Peter Klimant Iné športy

Mladí karatisti z Revúcej zažiarili: Z Viničného si odniesli hneď niekoľko medailí

Revúcki mladí karatisti sa môžu pochváliť ďalším pekným úspechom. Na otvorených majstrovstvách Bratislavskej únie karate detí a žiakov, ktoré sú spojené so 4. kolom Bratislavského pohára mládeže zažiarili. Domov si odniesli hneď niekoľko cenných kovov.

Ilustračný obrázok k článku Mladí karatisti z Revúcej zažiarili: Z Viničného si odniesli hneď niekoľko medailí
Zdroj: Karate Klub Revúca

V nedeľu 17. apríla sa sedem pretekárov Karate Klubu Revúca zúčastnilo vo Viničnom otvorených majstrovstiev Bratislavskej únie karate detí a žiakov spojených so 4. kolom Bratislavského pohára mládeže.

Zlato pre Halaja

Súťaž začala najprv v disciplíne súborné cvičenia kata. Vo vekovej kategórii 8 – 9 roční chlapci reprezentovali revúcky klub Štefan Koreň a Juraj Prč. „Prvý menovaný si počínal pomerne dobre, no v zápase o bronz prehral a obsadil konečné 4. miesto. Pre Juraja Prča to bol debut v tejto vekovej kategórii, koncom marca mal 8 rokov a tak prešiel do vyššej kategórii, tu zatiaľ len zbiera prvé skúsenosti,“ vyjadril sa Karate Klub Revúca.

Medzi staršími chlapcami 10 – 11 rokov v katách štartovali až piati revúcki pretekári – Lukáš Bánes, Matej Meško, Marko Bajús, Matej Herich a Pavol Halaj. „L. Bánes, M. Meško i M. Bajús súťažia svoju prvú sezónu a dá sa povedať, že sa postupne etablujú na súťažnej scéne a postupne získavajú skúsenosti. Skúsenosť sa prejavila aj teraz, keď po dobrých výkonoch sa P. Halaj stretol s klubovým kolegom M. Herichom o postup do finále, kde zvíťazil Halaj. Pavol Halaj dominoval aj vo finále, keď porazil súpera z Realu Trenčín a zaslúžene vyhral. V súboji o bronz vyhral po dobrom výkone aj M. Herich,“ informuje klub.

Cenný bronz

Ako ďalej uviedol náš miestny Karate Klub, po jednotlivcoch prebehli súťaže družstiev v kata, kde figuroval revúcky team A, v zložení: P. Halaj, M. Herich a Š. Koreň a team B, v zložení: L. Bánes, M. Meško a M. Bajús. „Na našu radosť obe naše družstvá obsadili 3. miesta,“ dodáva Karate Klub Revúca.

Revúcky Karate Klub sa nestratil ani v športovom zápase kumite. Vo váhovej kategórii chlapcov 8 – 9 roční tu Revúčan Juraj Prč vybojoval pekné 3. miesto. V tej istej vekovej kategórii, ale vo váhe do 32 kg získal bronzovú medailu aj Štefan Koreň. Medzi 12 – 13 ročnými chlapcami do 45 kg pridal bronz aj Lukáš Bánes.

Môže vás zaujímať:

Úspech Karate Klubu Revúca: Tri medaily bronzového lesku na Slovenskom pohári detí a žiakov

Opäť sa im darilo: Mladí revúcki karatisti zažiarili vo Viničnom
7
Galéria
Zdroj: Karate Klub Revúca
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM