Eva Viestová Samospráva

Učia sa biznisu: Zo žiakov základnej školy sa stali podnikatelia

Podnikanie v cestovnom ruchu je jedným z najzaujímavejších a najobľúbenejších predmetov na ZŠ J. A. Komenského. O tom aké možnosti a formy podnikania existujú sme sa začali dozvedať už minulý rok. Vtedy sme však len rozprávali, aký manažéri vo firme musia byť ako to vlastne celé chodí.

Ilustračný obrázok k článku Učia sa biznisu: Zo žiakov základnej školy sa stali podnikatelia
Foto: Eva Viestová

Ku koncu roka sme sa zúčastnili celoslovenskej súťaže v podnikaní v cestovnom ruchu kde sme sa spomedzi 58 prihlásených družstiev umiestnili na treťom mieste. Tento rok sme si však s učiteľkou Ganajovou tieto pozície vyskúšali na vlastnej koži.

Naša hlavná, generálna manažérka Miška Štullerová nám zadáva úlohy, ktoré sa snažíme čo najlepšie a čo najskôr splniť. Máme všetkých manažérov tak, ako to býva vo všetkých reálnych firmách.

Stretávame sa každý štvrtok kde si spoločne prejdeme celotýždňovú prácu. Zatiaľ sme uskutočnili výlet do Košíc pre mladších žiakov našej školy, pred Vianocami tiež Mikulášsky večierok na ktorom sa všetky deti určite zabavili. Podarilo sa nám rozpredať 67 akcií.

Zorganizovali sme valné zhromaždenie na ktorom boli prítomný aj naši akcionári. Vedieme pokladničný denník, vydávame výdavkové a príjmové doklady a počítame peniaze.

Tento predmet nás veľa naučil a taktiež si myslíme že niekedy v budúcnosti nám v istej miere poslúžia vedomosti, ktoré nám predali naše pani učiteľky.

info a foto: ZŠ Komenského

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM