Peter Klimant Iné športy

Mladí Revúčania dokázali, že kickbox ovládajú: Domov si odniesli nové opasky

Mladí kickboxeri z Revúcej predviedli svoje bojové umenie pred hlavným slovenským skúšobným komisárom. Dokázali, že kickbox ovládajú parádne a domov si odniesli nové opasky.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Revúčania dokázali, že kickbox ovládajú: Domov si odniesli nové opasky
Zdroj: Dnes24.sk

Revúcki mladí kickboxeri dokázali, že sa svojmu športu rozumejú. V Dome športu v telocviční kickboxu v Revúcej sa stretli sedemnásti cvičenci z dvoch športových klubov – Kickbox Leon Revúca a Kickbox Leon Hnúšťa. Spoločne sa postavili pred hlavného skúšobného komisára pre Slovensko Viktora Žuffu a pomocného asistenta Ľuboslava Bodora, aby tu získali nový opasok, ktorý odzrkadluje ich technický stupeň.

V kickboxe je základný biely opasok označený ako 7.kyu. Stále vyšší technický stupeň má nižšie číslo, čiže nasledujúci žltý opasok má označenie 6. kyu. Hnedý opasok je 1.kyu a pred ním je už len najvyšší – čierny opasok 1. dan.

Na 7. kyu úspešne spáskovali traja cvičenci: Maťko Grendel, Alžbetka Teličáková a Valentín Gilden. Na 6. kyu osem cvičencov: Marek Oravec, Dávid Gordian, Marek Sokol, DiankaSokolová, Lenka Halušková, Adam Belán, Michael Drabič, Ivanka Urbániková. Piata kya sa podarili získať štyrom kickboxerom: Stela Laurenčíková, Rebeka Dovalová, Patrik Pekarčík, Maroš Ďurás. Najvyššia udelená kya tu bola s číslom 4. Tú získala Janka Guláková a Lukáš Adamec.

Foto: Kickbox Leon Revúca

Mladí revúčania dokázali, že kickbox ovládajú
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM