Eva Viestová Krimi

Mladíci chodili pýtať peniaze, nakoniec jej z bytu ukradli mobil, ktorý speňažili

Vo štvrtok (30.6.) vyšetrovateľ v Lučenci obvinil z trestných činov krádeže a porušovania domovej slobody dvoch mladíkov z Fiľakova. 15-ročný Jozef spolu so16-ročným Róbertom prišli po predchádzajúcej vzájomnej dohode pred vchodové dvere bytu, ktorý

Žena im peniaze odmietla dať a vyzvala ich, aby odišli spred jej bytu, a ako chcela zavrieť vchodové dvere tak jeden z mladíkov pritlačil na dvere a vtlačil ich dnu a následne vošiel do predsiene. Žena ho chytila za ruku a vytiahla ho z bytu von a opäť ich oboch vyzvala, aby odtiaľ odišli. Obaja nakoniec odišli, avšak zhruba o polhodinu sa na uvedené miesto vrátili a opätovne zaklopali na vchodové dvere, ktoré im táto mladá žena otvorila. Aj tento krát pýtali peniaze. Situácia sa zopakovala, mladíci sa vtlačili do bytu a vošli až do kuchyne, kde si 15-ročný Jozef sadol k počítaču a jeho o rok starší spolupáchateľ stál nad ním. Zotrvali tu asi päť minút, výzvy ženy na opustenie bytu nerešpektovali.
Jozef potom zobral mobilný telefón, ktorý bol položený na stolíku vedľa počítača a vzápätí obaja z bytu spoločne odišli. Ukradnutý telefón v meste odpredali neznámej osobe za 10.-€. Peniaze potom spoločne minuli. 19-ročnej žene spôsobili krádežou mobilného telefónu škodu vo výške 60,–€.
Konania sa mladíci dopustili aj napriek tomu, že za obdobný skutok, ktorý spáchali spoločne ešte vo februári 2011 im bola uložená každému pokuta vo výške 10.-€. Obvinení sú stíhaní na slobode. Za uvedené skutky hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. V prípade, že ide o obvinených v mladistvom veku, trest sa spravidla znižuje na polovicu.

Zdroj : kpt. PhDr. Petra Vašková – hovorkyňa
oddelenie komunikácie a prevencie

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM