Marek Šebeňa Rôzne

MURÁŇ: Obec zrekonštruuje staré zdravotné stredisko

Prístavbu a rekonštrukciu zdravotného strediska plánuje realizovať obec Muráň v okrese Revúca, ktorá na to získala nenávratný finančný príspevok z Lokálnej stratégie komplexného prístupu pre rómske komunity vo výške 600.000 eur.

V súčasnosti obec vypísala verejné obstarávanie na dodávateľa stavby. Okrem rekonštrukcie 50-ročného objektu, ktorý je už v dezolátnom stave, bude potrebné zakúpiť aj nové, moderné zariadenie. „V súčasnosti pôsobia v stredisku traja lekári, chceme, aby sa po dokončení do prístavby nasťahoval ďalší,“ oznámil TASR starosta Roman Goldschmidt s tým, že vybral pre lekárov aj náhradné priestory obecného úradu, ktoré môžu využívať počas rekonštrukcie. Tá by sa mala začať v marci alebo apríli a mala by byť dokončená do konca tohto roka.
Počas obnovy sa zdravotné stredisko zateplí, spevnia sa plochy, zakúpi sa stomatologická zubárska súprava, gynekologické vyšetrovacie kreslo, vyšetrovacie lôžko, ultrazvukový vyšetrovací prístroj, elektrokardiograf a počítačová zostava.
V zdravotnom stredisku, ktoré využíva viac ako 1200 obyvateľov, v súčasnosti ordinuje všeobecný praktický lekár, stomatológ a niekoľko dní v týždni aj gynekológ. Po rekonštrukcii by mal pribudnúť detský lekár.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM